ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με… 6 για ποτό – Sms μέχρι 15 Μαΐου – Ελεύθερες από αύριο οι διαδημοτικές εντός Π.Ε.

Με... 6 για ποτό - Sms μέχρι 15 Μαΐου - Ελεύθερες από αύριο οι διαδημοτικές εντός Π.Ε.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν τα επόμενα 24ωρα ανά τη χώρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση, από το υπουργείο Υγείας, για τον Covid.

Όπως ενημέρωσε, παραμένει έως την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου η υποχρέωση αποστολής sms. Από τη Δευτέρα του Πάσχα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης-καφέ, μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους, ενώ απαγορεύεται όλο το 24ωρο η χρήση μουσικής. Η μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης-καφέ θα γίνεται με χρήση του κωδικού 6.

Από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Από τις 3/5 και για μία εβδομάδα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 11 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μμ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τους ΚΑΔ που θα ανοίξουν με την εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα λειτουργήσουν, καθώς και για τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα μπορεί να γίνει με χρήση sms με τον κωδικό 6.

Όπως επανέλαβε, μόνο τη μέρα αυτή υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα