ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης

«Χαλαρή» η κατάσταση με τις εισαγωγές – Ο απολογισμός κρουσμάτων της εβδομάδας

Ξεκινάνε οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης

Ακόμα ένα όπλο προστίθεται στη φαρέτρα της «μάχης» έναντι της COVID-19 στην Πιερία και συγκεκριμένα στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, η παραλαβή εμβολίων της εταιρείας Johnson & Johnson στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άμεσα ξεκινά ο εμβολιασμός.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που δίνονται μέσω του gov.gr, στην Πιερία έχουν γίνει – έως το Σάββατο 24/4 – 30.544 εμβολιασμοί με 22.184 συμπολίτες μας να έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και πλήρως εμβολιασμένοι να είναι 8.360 (ποσοστό 6,598% του συνόλου του πληθυσμού).

Η κατάσταση στο Γ. Ν. Κατερίνης

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης περιγράφεται ως «χαλαρή» μιας και οι πολίτες που μεταφέρονται προς νοσηλεία μετριούνται καθημερινά στα δάκτυλα τους ενός χεριού. Εχθές, Κυριακή 25 Απριλίου, έγιναν 4 εισαγωγές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι νοσηλευόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης είναι 19 στην κλινική COVID και υπάρχουν και 4 ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα για τους οποίους και αναμένεται το αποτέλεσμα του PCR test.

Τέλος, από τις 7 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 26 Απριλίου, είναι κατειλημμένες οι 5.

Τα κρούσματα στην Πιερία

96 κρούσματα της COVID-19 εντοπίστηκαν στην Πιερία την εβδομάδα από 19-25 Απριλίου 2021, κατά 12 λιγότερα σχέση με την προηγούμενα εβδομάδα (12-18/4) είχαν εντοπιστεί 108.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Πιερία το μήνα Απρίλιο είναι 365, γεγονός που κατατάσσει τον μήνα σήμερα ως τον τέταρτο σε πλήθος κρουσμάτων από την έναρξη ανακοίνωσης των κρουσμάτων ανά περιφερειακή ενότητα από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή του έτους, οι μολύνσεις στην Πιερία ανέρχονται σε 1459 και από συνολικά, από τον Αύγουστο του 2020, σε 4679.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα