ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές από 14/6 – Παράταση του σχολικού έτους, όχι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σχεδιασμός & λήψη μέτρων ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Ως τις 11 Ιουνίου για Γυμνάσια-Λύκεια, ως τις 25 Ιουνίου για Νηπιαγωγεία-Δημοτικά

Σχεδιασμός & λήψη μέτρων ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων

Να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης στις 10 Μαΐου εισηγήθηκε θετικά η Επιτροπή στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, όπως ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που παρουσίασε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, μέχρι και τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου, στις 10 Μαΐου επιστρέφουν όλοι οι μαθητές, στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια, με τη διαδικασία των δυο self tests για όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.


Η σχολική χρονιά θα πάρει παράταση για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και έως τις 11 Ιουνίου για τους μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τους μαθητές των γενικών λυκείων και στις 15 Ιουνίου για εκείνους των επαγγελματικών λυκείων.

Οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων δεν θα πραγματοποιηθούν, και οι βαθμολογίες, όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως θα δοθούν από το μέσο όρο του Α’ και Β’ τετράμηνου,

Μετά τις 20 Μαΐου θα αρχίσει η δυνατότητα της έναρξης των κατατακτήριων εξετάσεων, με την υπουργό να δηλώνει πως σύντομα θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει επίσης τεθεί το ζήτημα της πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές. Για το άνοιγμα των φροντιστηρίων έχει τεθεί το θέμα, δεν υπάρχει εισήγηση των Ειδικών.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα