ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη | Υποχωρεί το ιικό φορτίο στα λύματα

Θεσσαλονίκη | Υποχωρεί το ιικό φορτίο στα λύματα

Οι τελευταίες μετρήσεις της εβδομάδας επιβεβαιώνουν την τάση αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε πριν από 10 ημέρες.

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 14 και της Πέμπτης 15 Απριλίου είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 12 και της Τρίτης 13 Απριλίου. Επίσης παρουσιάζεται μειωμένη κατά 27% σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 7 και Πέμπτης 8 Απριλίου.

«Η εικόνα της εβδομάδας παραπέμπει στις τιμές και τις διακυμάνσεις που μετρούσαμε τον Μάρτιο, πριν την επιδημιολογική έξαρση.Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν μία σημαντική διαπίστωση, ότι σταδιακά η κατάσταση βελτιώνεται», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

«Όμως», συνέχισε ο κ. Παπαϊωάννου, «σε απόλυτες τιμές το ιικό φορτίο ανιχνεύεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα και αν παρατηρήσουμε στο διάγραμμα πώς κινήθηκε η καμπύλη κατά την αποκλιμάκωσή της στο πανδημικό κύμα του φθινοπώρου, θα διαπιστώσουμε πως υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε, για να πούμε ότι είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο».

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας