ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΣΠ | Όχι από εφημερεύοντα φαρμακεία η διάθεση των self test

Εκ νέου συστάσεις προς τους πολίτες που προσέρχονται στα φαρμακεία της Πιερίας για να προμηθευτούν τα self test κάνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας καθώς, όπως επισημαίνει, παρατηρήθηκαν εντάσεις με πολίτες που παρά την αρχική ανακοίνωση ζητούν να εξυπηρετηθούν από εφημερεύοντα φαρμακεία. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος επισημαίνει ότι ειδικά για τα self test η εξυπηρέτηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο κατά τις ώρες της κανονικής λειτουργίας των φαρμακείων. 

Σε γενικές γραμμές η διάθεση στην Πιερία γίνεται ομαλά ενώ έχουν ήδη διανεμηθεί 23 χιλιάδες  self test σε μαθητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό των λυκείων ενώ αναμένεται να ανοίξουν και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών. 

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ SELF TEST

       Με αίσθημα ευθύνης  για την αντιμετώπιση της πανδημίας  και την ασφάλεια των πολιτών συνεχίζεται η διανομή των self test από τα φαρμακεία στους πολίτες της Πιερίας. Η διανομή από τον ΣΥ.ΦΑ. Πιερίας γίνεται καθημερινά και χωρίς προβλήματα .Μέχρι σήμερα έχουν διανεμηθεί  σε μαθητές λυκείου και καθηγητές 23.000 self test. Τις επόμενες ημέρες θα διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

     Παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι πολλοί πολίτες,  ενώ  είχαμε ενημερώσει  εδώ και ημέρες ότι η διάθεση των  self test θα γίνεται μόνο  κατά την διάρκεια του κανονικού ωραρίου , έρχονται κατά τις ώρες της υπηρεσίας των φαρμακείων ,την ώρα της προσέλευσης των επειγόντων  περιστατικών. Αποτέλεσμα  είναι πολλές φορές  να δημιουργείται συνωστισμός , ουρές έξω από τα φαρμακεία και  συχνά διαπληκτισμοί με τους φαρμακοποιούς. Οι φαρμακοποιοί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον εφοδιασμό των πολιτών με τεστ.  Το φαρμακείο  εφοδιάζεται από το αυτόματο σύστημα εφοδιασμού με συγκεκριμένες  ποσότητες τεστ χωρίς δυνατότητα παραγγελίας μεγαλυτέρων ποσοτήτων. Εύκολα λοιπόν αυτά τελειώνουν.

    Παρακαλούμε λοιπόν τους πολίτες της Πιερίας να σεβαστούν τις εφημερίες των φαρμακείων και να προμηθεύονται έγκαιρα τα τεστ κατά την διάρκεια του κανονικού ωραρίου λειτουργίας τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κουιμτζίδης Ελευθέριος

Tags

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα