ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου | Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία – Τρεις νεκροί κάθε ώρα

Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία. Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι”, τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος – “Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας”

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου | Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία - Τρεις νεκροί κάθε ώρα

Για “φρικτές και τριτοκοσμικές εικόνες, με ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο”, έκανε λόγο ο Διευθυντής Β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, προσθέτοντας πως έχουμε τρεις νεκρούς κάθε ώρα. 

“Δεν ξέρω πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 με 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου”. πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

“Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. “Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι”, ανέφερε.

“Η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία”, δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ.

“Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε”, συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά.

“Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας”, κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας