ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self tests | Στο 0,27% η θετικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών

408 θετικά αποστελέσματα συνολικά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

Στο 0,27% η θετικότητα στα self-tests, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Από τις 8 το πρωί σε σύνολο 150.260 καταχωρημένων αποτελεσμάτων, θετικά τεστ δηλώθηκαν από 408 άτομα της εκπαιδευτικής κοινότητας (236 μαθητές και 172 εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό).

Οι 408 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό τεστ και να μην προσέλθουν τη Δευτέρα στα σχολεία.

Αναλυτικά στους μαθητές έχουν «βγει» 98.965 αρνητικά αποτελέσματα και 236 θετικά.

Στους καθηγητές και το λοιπό προσωπικό έχουν δηλωθεί 50.887 αρνητικά τεστ και 172 θετικά.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδυνές πληροφορίες τα μεσάνυχτα ξεκλείδωσαν και τα ΑΜΚΑ των μαθητών των εσπερινών λυκείων .Έτσι από σήμερα το πρωί μπορούν να παραλαμβάνουν το τεστ που τους αναλογεί από το φαρμακείο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των λυκείων. Οι δήμοι της χώρας έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών και έχουν φροντίσει για τη χορήγηση μασκών και αντισηπτικών.

Πώς θα ανοίξουν τα λύκεια

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε ανακοινώσει την προηγούμενη Παρασκευή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια της χώρας ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα στην τάξη, τηρουμένων όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Self-test δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη

Επίσης, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, προστίθεται στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι τα τεστ θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο.

Η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ κορωνοϊού προβλέπεται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.


Με πλήροφορίες από naftemporiki.gr και kathimerini.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα