ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο μέγας εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας να του φιλά το χέρι κατά την παρασημοφόρησή του με το Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής

Ο άγνωστος και ταπεινός ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης, γνήσιος απόγονος των αγωνιστών του 1821, έπειτα από τη δωρεά «μαμούθ» 23.000.000 ευρώ και την απόφαση να διαθέσει το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα. Περνώντας πλέον στην αιωνιότητα και στο πάνθεον των ελλήνων ευεργετών. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου. Δώρισε πρόσφατα όλη την περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας