ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση παράνομων διπλωμάτων οδήγησης | Αναμένονται συμπληρωματικές διώξεις

Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύση στους περισσότερους, αφέθηκαν και οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση με τα παράνομα διπλώματα οδήγησης στην Πιερία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία και δωροληψία και νόθευση ή πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου καθώς και ηθική αυτουργία σε νόθευση εγγράφου. 

Χθες ενώπιον του ανακριτή και στη συνέχεια του εισαγγελέα βρέθηκαν οι έξι δημόσιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας, που εμπλέκονται στην υπόθεση και ένας ακόμη ιδιώτης, φερόμενος ως μεσάζων.

Με δεδομένο ότι ήδη οι έξι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία και αναμένεται να παυθούν από την υπηρεσία, κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι κανείς τους δεν είναι επικίνδυνος να συνεχίσει να τελεί αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. 

Πάντως στην ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 200 ονόματα τα οποία αναμένεται να λάβουν κλήση για να καταθέσουν. Ανάμεσά τους βρίσκονται και όλοι όσοι φέρονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, ότι απέκτησαν το δίπλωμά τους μέσα από νοθευμένη διαδικασία, ή χωρίς τις απαιτούμενες εξετάσεις. 

Να θυμίσουμε ότι τα ονόματα αυτά έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων στο φερόμενο ως “κύκλωμα” που κατέγραψε ο κοριός των “Αδιάφθορων” (Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων) της ΕΛ.ΑΣ.  

Επομένως το επόμενο διάστημα αναμένεται να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις είτε σε βάρος των 14 κατηγορουμένων, είτε σε νέα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία. Όταν θα ολοκληρωθούν οι ποινικές διώξεις θα οριστεί η τακτική δικάσιμος της υπόθεσης.

Κατασχέθηκαν 125.000 ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των 14 συλληφθέντων εντοπίστηκαν χρήματα τα οποία και κατασχέθηκαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατασχέθηκαν 125.000 ευρώ σε μετρητά. 

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας