ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τουρισμός | Πέθανε από επιπλοκές κορωνοϊού ο ομογενής επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγω επιπλοκών κορωνοϊού ο Μπόρις Μουζενίδης ιδρυτής της Mouzenidis Travel και κυρίαρχος πράκτορας στον ελληνορωσικό τουρισμό.

Πριν από 10 μέρες ήταν σε έκθεση τουρισμού στη Μόσχα και πιθανότατα εκεί κόλλησε τη νόσο από επιπλοκές της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή, με ανακοπή, σε κλινική που νοσηλευόταν.

Ο Μπόρις Μουζενίδης γεννήθηκε στη Γεωργία από Έλληνες γονείς, ποντιακής καταγωγής και επέστρεψε στην Ελλάδα σε μια εποχή που επετράπη σε ομογενείς από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης να επιστρέψουν στη γενέτειρα.

Άνοιξε τουριστικό γραφείο ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου και με όπλο τη γνώση της γλώσσας και της κουλτούρας αρχίζει να μετακινεί προς Ελλάδα για διακοπές και πίσω στη Ρωσία όλο και περισσότερους Ρώσους τουρίστες.

Αργότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εγκαταστάθηκε ο «Όμιλος Μουζενίδης». Το 2013, κάνει βήμα εισόδου στις πτήσεις τσάρτερ και με την Ellinair υπάρχουν σεζόν που μετακινεί μέχρι και 1 εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα.

O όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 Δραστηριοποιείται σε 16 χώρες της ιδιαίτερης ανατολικής αγοράς. Απασχολεί συνολικά 1.700 εργαζομένους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

H αεροπορική του ομίλου Μουζενίδη ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων με δίκτυο προορισμών σε 40 πόλεις.

Με ανακοίνωσή τους στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1961. «Ο πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα