ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σκάνδαλο Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας | Καταθέτουν στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι – Κρίνονται οι προφυλακίσεις

Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις των 14 συλληφθέντων για την υπόθεση παράνομης έκδοσης διπλωμάτων με πρωταγωνιστές υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών που φέρονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να συμμετείχαν, ο καθένας από τη θέση που κατείχε, στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έναντι αδράς αμοιβής και, σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς εξετάσεις.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν με τη σειρά την πόρτα του ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει ποιοι από τους 14 θα κριθούν προφυλακιστέοι.  

Οι καταθέσεις ξεκινούν σήμερα το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή. 

6.500 σελίδες η δικογραφία

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους 14 κατηγορούμενους είναι ογκωδέστατη καθώς μετρά 6.500 σελίδες και είναι ιδιαίτερα αναλυτική σε σχέση με τον τρόπο που φέρονται να δρούσαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες για κάποιους «δένονται» πολύ καλά από την έρευνα των «αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας που παρακολουθούσαν τη δράση του κυκλώματος, τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες αλλά και τις επαφές τους σε σχέση με την έκδοση των διπλωμάτων, κάποια από τα οποία εξέδιδαν έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσα κατέγραφε ο «κοριός» του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα, είναι αποκαλυπτικά του τρόπου δράσης. 

«Ταρίφα» για όλα τα πορτοφόλια

Τριψήφια, ακόμη και τετραψήφια ήταν τα ποσά που φέρονται ότι ζητούσαν προκειμένου να εκδώσουν παρανόμως διπλώματα ακόμη και χωρίς εξετάσεις.

Υπολογίζεται δε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι το «μαύρο» χρήμα από αυτές τις συναλλαγές αγγίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας να “απλώνεται” και σε λογαριασμούς εμπλεκομένων. 

«Απλώνεται» η έρευνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα συνεχίζεται με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να καταθέσουν δεκάδες ακόμη άτομα που συνδέονται με την υπόθεση. 

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα