ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρική Μακεδονία | Συναγερμός για νέα σφοδρή κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες – Αναμένονται χιονοπτώσεις

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθεται από σήμερα η Πολιτική Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει την περιοχή την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι υπηρεσίες είναι ήδη σε ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα φέρει ο διάδοχος της «Μήδειας», καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις σε όλο το ορεινό τμήμα της Θεσσαλονίκης και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων, καθώς και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Το σύνολο του στόλου της ΠΚΜ με 100 και πλέον οχήματα, εκχιονιστικά, αλατιέρες, γκρέιτερ κ.α, επιστρατεύεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αποχιονισμού στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο ευθύνης της περιφέρειας, ενώ τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας άρχισαν ήδη να γεμίζουν τις αποθήκες με αλάτι, με τη διαθέσιμη ποσότητα τους να φτάνει τις. 9.000 – 10.000 τόνους.

Ήδη κατά την επέλαση της «Μήδειας» ξοδεύτηκαν 6.500 τόνοι αλάτι, σε όλο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ επιστρατεύτηκαν πάνω από 130 οχήματα που έδωσαν τη μάχη κατά του χιονιά και του παγετού.

Όπως τόνισε στο makthes.gr ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την ευρύτερη περιοχή το φετινό χειμώνα, με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών, αλλά και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

“Οι υπηρεσίες της ΠΚΜ είναι ήδη σε ετοιμότητα και για το νέο κύμα κακοκαιρίας, ενώ τα συνεργεία θα βρεθούν από νωρίς σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, που πλήττονται περισσότερο από το χιονιά, όπως το Πανόραμα και ο Χορτιάτης, ενώ σε κάθε περίπτωση θα βρίσκονται σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία της πόλης, προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία” επισήμανε ο κ. Στεργιάδης.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα