ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανδημία – Ελλάδα | Ολοταχώς προς επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Σταθερά εξακολουθεί να κλονίζεται, από την πανδημία, με νέες εισαγωγές ασθενών το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 513 και μόνο στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Επίσης, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672 ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 469 ασθενείς.

«Χθες είχαμε 180 εισαγωγές στην Αττική και 22 ανθρώπους σε αναμονή για να διαπιστωθεί αν χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πίεση και διασπορά του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω πρόσληψη γιατρών και αυτό που τόνισε ο κ. Κικίλιας είναι ότι χρειάζεται να έρθουν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα να συνδράμουν στο έργο του ΕΣΥ για όσο χρόνο χρειαστεί», σχολίασε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος των 200 γιατρών που ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δεν επετεύχθη και το τελεσίγραφο έληξε. Από το νοσοκομείο «Γεννηματά», όπου και πραγματοποίησε επίσκεψη, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως δεν μπορεί να φανταστεί κανέναν συνάδελφό του γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευσή τους προκειμένου να συνδράμουν το ΕΣΥ- δεδομένης της χαμηλής ανταπόκρισης στο κάλεσμά του.

Να σημειωθεί ότι μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έκανε ανοιχτά λόγο για επίταξη, στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Έχουμε πάντα ως πρώτο βήμα τη συνεργασία. Διότι καταλαβαίνετε και εσείς ότι η επίταξη μπορεί να είναι μια έννοια νομικά ισχυρή, αλλά όταν ζητάμε από έναν γιατρό να παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν αρκεί μόνο να τον υποχρεώνουμε. Πρέπει να τον εμπνεύσουμε και να το κάνει. Αν όμως χρειασθεί να χρησιμοποιήσω και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχω στη διάθεσή μου, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνω», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πολιτικές του επιλογές στο θέμα της επίταξης του ιδιωτικού ιατρικού τομέα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «εάν είχαμε σπεύσει να κάνουμε αυτό που ζητούσε η αντιπολίτευση από τον περασμένο Απρίλιο, θα είχαμε κάνει επιτάξεις χωρίς να τις χρειαζόμασταν τότε, ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμύρια. Όμως τώρα που απαιτείται η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, προχωράμε σε πρώτη φάση σε συνεργασία μαζί του».

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα