ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Κατερίνης παραμένει σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου – Ποιες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» ανοίγουν από σήμερα σε όλη τη χώρα

Ο Δήμος Κατερίνης παραμένει σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου - Ποιες «βαλβίδες αποσυμπίεσης» ανοίγουν από σήμερα σε όλη τη χώρα

Την ώρα που ο Δήμος Κατερίνης παραμένει σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, η ανάγκη να υπάρξουν «βαλβίδες αποσυμπίεσης» απέναντι στην ψυχολογική κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown, οδήγησε στη λήψη μέτρων προσαρμογής, προσβλέποντας και στη βελτίωση του καιρού που ευνοεί δραστηριότητες έξω από κλειστούς χώρους.

Συγκεκριμένα από σήμερα ισχύουν αλλαγές σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής μέτρων με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα, όπως ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Από σήμερα παρατείνεται το ωράριο κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη την επικράτεια καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Η παράταση ισχύει ενιαία και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ακόμη, επαναλειτουργούν οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα για επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Όπως διευκρινίστηκε, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή για το sms 6.

Επιπλέον επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Παράλληλα από την Κυριακή, 21 Μαρτίου, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.

Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.

Συνεχίζει στο “βαθύ κόκκινο” ο Δήμος Κατερίνης

Από το πρωί του Σαββάτου, 13 Μαρτίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται σε “βαθύ κόκκινο” δηλαδή σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Τα μέτρα επιγραμματικά είναι τα εξής:

  • Κλειστά όλα καταστήματα του λιανεμπορίου
  • Κλειστά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής (ανοίγουν πανελλαδικά τη Δευτέρα 22/3)
  • Κλειστά σχολεία και μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 21:00 έως τις 05:00

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν στο “βαθύ κόκκινο” ΕΔΩ

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα