ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς χαλάρωση των μέτρων βαδίζει η κυβέρνηση – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας – Ποια τα σενάρια επανεκκίνησης της οικονομίας – Πότε φαίνεται να ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και σχολεία

Προς χαλάρωση των μέτρων βαδίζει η κυβέρνηση - Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Η κόπωση των πολιτών από τη συνεχή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, καθώς με τη μία ή την άλλη προσέγγιση, αυτά διαρκούν από τον προηγούμενο Νοέμβριο αλλά και η ανάγκη τόνωσης της πραγματικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στο όριο της αντοχής της, έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση να αναζητήσει τρόπους αποσυμπίεσης και εκτόνωσης της κοινωνίας, με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, που θα συνεδριάσει τελικά την Παρασκευή και όχι σήμερα, να εισηγείται ένα γενικό χρονικό ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων με την προσοχή να στρέφεται στους υγειονομικούς παράγοντες

Έτσι, το σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα επεξεργάζονται κυβέρνηση και ειδικοί λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κρίσιμους παράγοντες, τις αντοχές της οικονομίας, των πολιτών, των νοσοκομείων και την πορεία των εμβολιασμών.

Τι εξετάζεται να ισχύσει άμεσα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρώτο μέτρο που συζητείται είναι η μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων από αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι το πρώτο μέτρο που πιθανότατα θα χαλαρώσει, με τον Νίκο Χαρδαλιά βέβαια να αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις την Παρασκευή. 

Να τονιστεί πως μέχρι τώρα, για Σάββατο και Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Αυτό που εξετάζεται και αναμένεται να «κλειδώσει» είναι το ωράριο για τα Σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 9 το βράδυ. Οι ειδικοί οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή συνυπολογίζοντας και την κόπωση των πολιτών από τον συνεχή εγκλεισμό, καθώς και ότι η ημέρα πλέον μεγαλώνει και οι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν για περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού. 

Το δεύτερο μέτρο που έχει να κάνει με τις μετακινήσεις είναι ότι θα σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλον δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6. Υπενθυμίζεται πως έως και σήμερα το SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 προβλέπει τη μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς τη χρήση ΙΧ, αλλά πεζή ή με ποδήλατο εντός δήμου ή ως 2 χιλιόμετρα απόσταση από τον τόπο κατοικίας.

Τι εξετάζεται να ισχύσει από τις 22 Μαρτίου

Την ίδια ώρα, από την ερχόμενη Δευτέρα υπάρχουν σκέψεις να επιτραπεί η λειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής με περιορισμούς στους πελάτες εντός του καταστήματος και μόνο με ραντεβού.

Για τα δικαστήρια, ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μερικώς από τις 22 Μαρτίου και να υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 29 Μαρτίου. 

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας