ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή αρνητική εξέλιξη με το εμβόλιο της AstraZeneca | Η Ιρλανδία αναστέλει προσωρινά τη χορήγηση του εμβόλιου λόγω ανησυχιών στην πήξη του αίματος

Μια νέα έκθεση από τη Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων αποκαλύπτει σοβαρά γεγονότα πήξης αίματος σε τέσσερις ενήλικες που έχουν λάβει το εμβόλιο

Σοβαρή αρνητική εξέλιξη με το εμβόλιο της AstraZeneca

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει το εμβόλιο της AstraZeneca ως άριστο, σύμφωνα με δημοσίευμα του SKY News η Ιρλανδία θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της Οξφόρδης / AstraZeneca μετά από ορισμένες αναφορές θρόμβων αίματος σε εμβολιασμένους ανθρώπους, λένε οι αρχές υγείας.

Η πρόταση πραγματοποιήθηκε μετά από έρευνα της Νορβηγικής Υπηρεσίας Φαρμάκων που έδειξε ότι τέσσερα νέα περιστατικά “σοβαρής πήξης του αίματος σε ενήλικες” συνέβησαν μετά τον εμβολιασμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Υγείας της Ιρλανδίας, Δρ Ronan Glynn, δήλωσε ότι μετά την έκθεση και τις συζητήσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας (HPRA), η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (NIAC) συνέστησε «η χορήγηση του εμβολίου COVID-19 AstraZeneca προσωρινά να αναβληθεί από σήμερα το πρωί, Κυριακή 14 Μαρτίου “.

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν έχει συναχθεί το συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου έναντι της COVID-19 AstraZeneca και αυτών των περιπτώσεων. “Ωστόσο, ενεργώντας βάσει του προληπτικού κεφαλαίου και εν αναμονή της λήψης περαιτέρω πληροφοριών, η NIAC συνέστησε την προσωρινή αναβολή του προγράμματος εμβολιασμού COVID-19 AstraZeneca στην Ιρλανδία. “Το NIAC πρόκειται να συναντηθεί ξανά σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια περαιτέρω δήλωση.”

logo podas