ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόκριες με «σκληρό» lockdown στην Κατερίνη – Γεμάτες οι κλίνες COVID στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Προς παράταση του lockdown 3 – Ελπίδες για ανοσία της αγέλης στους νέους κάτω των 40

Απόκριες με «σκληρό» lockdown στην Κατερίνη – Γεμάτες οι κλίνες COVID στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Αντιμέτωποι με το σκληρότερο lockdown, από τις αρχές της πανδημίας, βρίσκονται οι κάτοικοι του Δήμου Κατερίνης στην Πιερία. Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2021 ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου. (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Το «βαθύ κόκκινο στον χάρτη για το Δήμο Κατερίνης έχει άμεσο αντίκτυπο και στις νοσηλείες του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Παρά το γεγονός πως εχθές, Σάββατο 13 Μαρτίου, δεν υπήρχαν εισαγωγές ασθενών COVID-19, 28 από τις 30 κλίνες στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και 7 κλίνες στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένες από ασθενείς.

Ο Μάρτιος του 2021 «ξυπνά» μνήμες Δεκεμβρίου του ‘20

Στις πρώτες 13 ημέρες του Μαρτίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, έχουν καταγραφεί στην Πιερία συνολικά 261 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Το 3ο κύμα της πανδημίας φαίνεται πως χτυπά την Πιερία με χαμηλότερη ένταση από το 2ο κύμα του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2020 όπου στην Πιερία καταγράφηκαν 2867 μολύνσεις (1791 το Νοέμβριο και 1076 τον Δεκέμβριο), η εξέλιξή του όμως θυμίζει τον Δεκέμβριο του 2020.

Εκατοντάδες δημότες στο κέντρο της Κατερίνης την πρώτη ημέρα του Lockdown

Ενδεικτικά της μεσημεριανής κινητικότητας είναι τα βίντεο του OlympusMera.gr από το δημοτικό πάρκο της Κατερίνης και τη γύρω περιοχή. Ο καλός καιρός ήταν κίνητρο για βόλτα και με δεδομένο ότι μέχρι και τις 22 Μαρτίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 7 το απόγευμα, ήταν πολλοί αυτοί που δεν άφησαν την ηλιόλουστη μέρα να πάει χαμένη. (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)

Παράταση του lockdown 3 – Προς απαγόρευση και η έξοδος του Πάσχα

Την ίδια ώρα, κοινό μυστικό αποτελεί η παράταση του πανελλαδικού lockdown μέχρι και 12 Απριλίου – ή στο διάστημα μεταξύ 5 ή 12 Απριλίου. Τότε θα υπάρξει άρση του lockdown 3 και προφανώς… πάντα σταδιακά…

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως δεν θα επιτραπεί η έξοδος για το Πάσχα στις 2 Μαΐου 2021.

Παράλληλα έντονη αμφισβήτηση υπάρχει και για το ορόσημο στις 10 Μαΐου 2021 οπότε και η οικονομία πρέπει να ανοίξει ώστε να δεχθεί τον τουρισμό.

Εάν ανοίξει νωρίτερα η οικονομία, ο κίνδυνος επιστροφής των κρουσμάτων θα είναι πολλαπλάσιος.

Από την άλλη πρέπει να ανοίξει η οικονομία γιατί η κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές και η οικονομία βρίσκεται στα όρια της.

Οι ειδικοί ελπίζουν στην ανοσία της αγέλης στους νέους κάτω των 40

Με τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών και τα ειδικά προστατευτικά μέτρα , οι μικρές ηλικίες από 40 ετών και κάτω λέγεται πως θα πρέπει να λειτουργήσουν ελεύθερα, λαμβάνοντας κάποια στοιχειώδη μέτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ήδη η ανοσία της αγέλης στους νέους αρχίζει να εμφανίζεται χωρίς να έχει αρχίσει ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. «Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της νόσου θα έρθει από την ίδια την φύση και όχι από τις λανθασμένες παρεμβάσεις», αναφέρεται όλο και συχνότερα.

Τονίζεται μάλιστα πως «χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος και σίγουρα τα μέτρα που λαμβάνονται ως προς τον εμβολιασμό των μεγάλων ηλικιών θα προσφέρουν κάποια υποστήριξη στην δυναμική της φύσης».

logo podas