ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνδικάτο “Η Πρωτοπορία” | Εδώ πρόεδρος, εκεί πρόεδρος, που είναι η πρόεδρος;

Σχόλιο Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Συνδικάτο "Η Πρωτοπορία" | Εδώ πρόεδρος, εκεί πρόεδρος, που είναι η πρόεδρος;

Ο λόγος για την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ), η οποία ένα χρόνο νωρίτερα (με την εμφάνιση της πανδημίας και τη λαίλαπα αντεργατικών μέτρων) κλειδαμπάρωσε το ΕΚΚ, αφήνοντας απ’ έξω εργαζόμενους και συνδικαλιστές, βάζοντας σε καραντίνα δικαιώματα και ελευθερίες, όπως αυτήν του συνέρχεσθαι, που ούτε η κυβέρνηση δεν τόλμησε να απαγορεύσει παρά την επιβολή επαναλαμβανόμενων lockdown.

Έτσι λοιπόν αποφάσισε η «εκπρόσωπος» των εργατών της Κατερίνης. Και συν τοις άλλης, πίσω από την κλειδωμένη (για τους εργαζόμενους) πόρτα του ΕΚΚ, υποδέχτηκε την κα Σκούφα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, για να θρηνήσουνε παρέα την κατακρύμνηση των εργασιακών δικαιωμάτων που οι ίδιες (από το μετερίζι της η καθεμιά) βάλανε πλάτη για να τσακιστούνε συθέμελα.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν ξεχνάμε. Όταν η κυβέρνηση της κας Σκούφα και του ΣΥΡΙΖΑ έδενε, το ΕΚΚ προεδρεύοντος της κας Κωνσταντίνου έλυνε.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 3ο μνημόνιο, όταν άνοιγε το δρόμο για την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος και την αφαίμαξη της κοινωνικής ασφάλισης, η διοίκηση του ΕΚΚ πετούσε έξω από τα γραφεία τους το Σωματείο Συνταξιούχων, έσερνε συνδικαλιστές στα δικαστήρια, διοργάνωνε συνέδριο με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Και μόλις ένα χρόνο πριν η διοίκηση του ΕΚΚ άφησε κλειδωμένους απ’έξω τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές οτι «θα λογαριαστεί» με την κυβέρνηση της ΝΔ μετά την πανδημία. .

Ένα χρόνο τώρα στο ίδιο έργο θεατές. Οι εργαζόμενοι να κλείσουν την αυλαία στη σκηνή του θεάτρου του παραλόγου…

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα