ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στο ΑΠΘ με το υπό κατάληψη κτίριο διοίκησης

Η πανεπιστημιούπολη βρέθηκε σε αστυνομικό κλοιό – Αντιδράσεις από βουλευτές, πολιτικά στελέχη, φοιτητές και μέλη ΔΕΠ που έσπευσαν στην πρυτανεία για να αποτρέψουν επέμβαση της αστυνομίας – Πέντε προσαγωγές

Θρίλερ στο ΑΠΘ με το υπό κατάληψη κτίριο διοίκησης

«Πολεμικό» είναι το κλίμα στο ΑΠΘ. Η εμφάνιση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων λίγο πριν τις 9 το βράδυ γύρω από την πανεπιστημιούπολη φούντωσαν τα σενάρια για δυναμική επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να λυθεί η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης που συνεταιρίζεται για περισσότερες από 15 μέρες.

Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο τόσο σε άτομα όσο και σε οχήματα που κινούνταν γύρω από το ίδρυμα. Λίγο μετά τις 9 μ.μ. απέκλεισαν την κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο, ενώ κλούβες με δυνάμεις της αστυνομίας και περιπολικά στάθμευσαν σε διάφορα σημεία μπροστά στην πανεπιστημιούπολη.

Η είδηση της κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων προκάλεσε τις αντιδράσεις πολιτικών στελεχών διαφόρων παρατάξεων, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών και μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο διοίκησης που βρίσκεται υπό κατάληψη για να αποτρέψουν την επέμβαση. Το κλιμάκιο βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στην πρυτανεία του ΑΠΘ ζήτησε την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Μεταξύ αυτών ήταν οι βουλευτές Κ. Νοτοπούλου, Γ. Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη αλλά και ο συντονιστής Α΄ Θεσσαλονίκης και Κ. Αμπατζάς. Εξω από το κτίριο διοίκησης οι συγκεντρωμένοι φοιτητές φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ. Η ένταση πυροδότησε και τις αντιδράσεις άλλων φοιτητών που άρχισαν να καταφθάνουν στο πανεπιστήμιο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομακρύνθηκαν λίγο πριν τις 11 από την περίμετρο του πανεπιστημίου αλλά παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας ενώ νωρίτερα προχώρησαν σε συνολικά πέντε προσαγωγές. Σε ένα περιστατικό μάλιστα έριξαν δακρυγόνα σε ομάδα περίπου 200 φοιτητών που κινούνταν προς το πανεπιστήμιο για να τους σταματήσουν. Τελικά οι φοιτητές κατάφεραν να μπουν στο χώρο του πανεπιστημίου.

Το ψήφισμα

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας