ΚΟΙΝΩΝΙΑ

CDC | Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να περνούν χρόνο μαζί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα

Σπουδαία νέα από το αμερικανικό Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών CDC

CDC | Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να περνούν χρόνο μαζί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα

Η Αμερική δίνει τον τόνο στη μάχη έναντι της COVID-19 και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν πλέον να περνούν χρόνο μαζί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα.

Πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν επίσης να επισκεφθούν άτομα χαμηλού κινδύνου από άλλα νοικοκυριά, ακόμη και αν αυτά δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Τα εμβολιασμένα άτομα που εκτίθενται στη Covid-19, δεν χρειάζεται να μπούνε σε καραντίνα, ούτε να γίνει ιχνηλάτηση. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τις νέες συστάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου, από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

«Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να εμβολιαστούν, ώστε να μπορούν να κάνουν τα πράγματα που απολαμβάνουν με τους ανθρώπους που αγαπούν», δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθυντής του CDC. «Υπάρχουν μερικές δραστηριότητες που οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να ξαναρχίζουν τώρα στην ιδιωτικότητα των σπιτιών τους. Όλοι – ακόμη και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί – πρέπει να συνεχίσουν με όλες τις στρατηγικές μετριασμού όταν βρίσκονται σε δημόσιο περιβάλλον. “

Το CDC θεωρεί τους Αμερικανούς «πλήρως εμβολιασμένους» μόλις περάσουν δύο εβδομάδες από τότε που έλαβαν την τελική δόση του σχήματος εμβολίων τους. Στην περίπτωση των εμβολίων που αναπτύχθηκαν από τη Moderna και την εταιρική σχέση Pfizer-BioNTech, τα οποία έχουν εγκριθεί για επείγουσα χρήση από τον Δεκέμβριο, αυτό σημαίνει τη δεύτερη από τις δύο λήψεις. Για το πρόσφατα εγκεκριμένο εμβόλιο Johnson & Johnson, αυτό σημαίνει δύο εβδομάδες μετά από μία και μόνο δόση.

Με πληροφορίες από το CDC

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα