ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιερία | Έγινε εκταφή σορού άνδρα που φέρεται να πέθανε από κορωνοϊό – Υπόνοιες για ιατρική αμέλεια

Πιερία | Έγινε εκταφή σορού άνδρα που φέρεται να πέθανε από κορωνοϊό – Υπόνοιες για ιατρική αμέλεια

Σε εκταφή της σορού 79χρονου που φέρεται να πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Κατερίνης προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές μετά από μήνυση της κόρης του νεκρού άνδρα καθώς υπήρχαν υπόνοιες για ιατρική αμέλεια.

Στη μήνυση, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας του 79χρονου στις 19 Φεβρουαρίου του 2021, παράλληλα υποβάλλεται το αίτημα για εκταφή προκειμένου να προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής καθώς και ιστολογικών εξετάσεων για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Οι αρμόδιες Αρχές έδωσαν την απαραίτητη εντολή καθώς, όπως τονίζεται, τρεις μέρες μετά τον θάνατο ο ιός νεκροποιείται οπότε κρίθηκε ασφαλής η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με το thesstoday.gr. «Πρόκειται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του νοσοκομείου από καρδιακή ανακοπή, σήψη και COVID» αναφέρει στο ίδιο μέσο ο δικηγόρος της κόρης του θύματος και προσθέτει:

Πρόκεται για έγκριση εκταφής σε άτομο το οποίο εισήχθη στο νοσοκομείο Κατερίνης λόγω covid και το οποίο απεβίωσε όπως αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου του νοσοκομείου από καρδιακή ανακοπή, σήψη και covid.

Κατόπιν πληροφοριών των συγγενών όμως ο θάνατος δεν προήλθε από τον covid αλλά από ιατρική αμέλεια και γιαυτό κατατέθηκε μήνυση με αίτημα εκταφής. Κατέστη δυνατή η εκταφή διότι ο εισαγγελέας Πιερίας ζήτησε, μέσω της αστυνομίας, να παραληφθεί και να του παραδοθεί από το νοσοκομείο ο ιατρικός φάκεκλος του αποβιώσαντος κάτι το οποίο έγινε εντός μερικών ωρών.

Εν συνεχεία έδωσε εντολή για εκταφή και διενέργεια νεκτροψίας – νεκροτομής. Στη μήνυση τονίσαμε και έγινε αποδεκτό ότι ο ιός 3 μέρες μετά το θάνατο νεκροποιείται και ότι είναι δυνατό να ληφθεί επίχρισμα από το φάρυγγα ή από τη μύτη του νεκρού ο οποίος απεβίωσε μερικές μέρες πριν να διαπιστωθεί ότι είναι αρνητικός στον ιό του covid και στη συνέχεια να μπορέσουν οι ιατροδικαστές να προχωρήσουν στη νεκροψία- νεκρoτομή».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, από τη νεκροψία- νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός έφερε κάκωση στην τραχεία από τη διασωλήνωση. Πρόκειται σαφώς για επιπλοκή αφού προκαλείται υποδόριο εμφύσημα, δηλαδή διαφεύγει αέρας κάτω από το δέρμα που προφανώς επιδείνωσε την κατάστασή του.

Σαφέστερη εικόνα θα έχουν το επόμενο διάστημα από τη στιγμή που ολοκληρωθούν και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Πηγή: in.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα