ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκο στο Τελωνείο Ευζώνων από τους οδηγούς φορτηγών από τέσσερις χώρες

Το μπλόκο θα είναι στην ελληνική και στην πλευρά της Β. Μακεδονίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων – Πολύωρες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων, λόγω της υποχρεωτικής υποβολής τους σε rapid test – Τι ζητούν

Τεράστια προβλήματα στις χερσαίες συνοριακές διελεύσεις και κατ’ επέκταση στην ομαλή ροπή των εμπορευμάτων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στα χερσαία σύνορα έναντι του κορονοϊού.

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών και οι αντίστοιχες ομοσπονδίες της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Β. Μακεδονίας σκοπεύουν να προχωρήσουν σήμερα στις 7:00 π.μ. σε μπλόκο στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Το μπλόκο, σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση, θα είναι τόσο στην ελληνική όσο και στην πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας και γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην παρακώλυση του έργου τους, που, όπως λένε, απαιτεί πολύωρες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων, λόγω της υποχρεωτικής υποβολής τους σε rapid test, λόγω του πλαφόν της διέλευσης των 400 ατόμων την ημέρα αλλά και λόγω του κλεισίματος των συνόρων από τις 19:00 έως τις 7:00 καθημερινά.

«Έπειτα από έναν χρόνο ακούραστης και αδιάκοπης προσφοράς των υπηρεσιών μας στην οικονομία και στην κοινωνία, παρά τις αντιξοότητες και τα τεράστια προβλήματα, ήρθε η ώρα να υψώσουμε την φωνή μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ακουστούν και οι δικές μας ανάγκες, και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας» αναφέρουν.

Καλούν δε τους συναδέλφους τους να συγκεντρωθούν σήμερα στις 07:00 το πρωί στο σύνορο των Ευζώνων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων στους Ευζώνους.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Το OlympusMera.gr είχε αναδείξει από την πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου ΦΕΚ φιλοξενώντας τις δηλώσεις του μέλους της ΟΦΑΕ και προέδρου του Σωματείου Αυτοκινητιστών Διεθνών Μεταφορών Πιερίας κ. Κωνσταντίνου Ουκουτσιόγλου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας