ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακριβώς ένα χρόνο πριν ο Σ. Τσιόδρας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα (βίντεο)

Ένας χρόνος ακριβώς έχει περάσει από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Στις 26 Φεβρουαρίου του 2020, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωνε σε έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν η 38χρονη Δήμητρα Βουλγαρίδου από τη Θεσσαλονίκη η οποία είχε νοσηλευτεί λίγες ημέρες πριν την βόρεια Ιταλία που «έβραζε» από την διασπορά του κορωνοϊού ο οποίος δεν είχε εξελιχθεί ακόμη σε πανδημία.

Η 38χρονη είχε νοσηλευτεί τότε σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σημειώνεται πως ο κ. Τσιόδρας είχε συστήσει ψυχραιμία, τονίζοντας την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Στις 22 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η χώρα εισέρχεται σε lockdown προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού και να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Έκτοτε ο κορωνοϊός καλπάζει σε όλο τον πλανήτη και στην Ελλάδα έχοντας κόψει μέχρι σήμερα το νήμα της ζωής πάνω από 2 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Η χώρα μας διανύει το τρίτο κύμα της πανδημίας και τελεί υπό lockdown, ενώ τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται και οι μεταλλάξεις προκαλούν κύμα ανησυχίας. Ένα χρόνο μετά η Ελλάδα μετρά 6.410 νεκρούς και 186.469 κρούσματα.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα