ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2021 | Η προθεσμία και οι τρόποι πληρωμής

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων μπορούν να καταβληθούν έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.


Ως και τις 26 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2021. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ημερομηνία για την καταβολή των τελών, ισχύει και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Η πληρωμή

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τον QR κωδικό, ο οποίος περιλαμβάνεται στο ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας, με τους πολίτες να μπορούν να σκανάρουν τον κωδικό αυτό και να πληρώσουν τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Άλλος τρόπος πληρωμής των τελών μπορεί να γίνει με καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Αξίζει να σημειωθεί πως, στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών των τραπεζών (ΑΤΜ), η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω του QR κωδικού. Ακόμη, από φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, η οποία πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο από την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), είτε με κωδικούς TAXISnet είτε χωρίς. 

Τα πρόστιμα 

Σε περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Είναι ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ΙΧ ή επιβατικό ΙΧ.
Στο ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ ή φορτηγό ή λεωφορείο.
Στα 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα