ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλα 200 εκατ. εμβόλια παραδίδει η Pfizer στην ΕΕ

Νέα συμφωνία για πρόσθετες 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαίκή Ένωση ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Pfizer και BioNTech.

Οι νέες ποσότητες θα είναι επιπλέον της υπάρχουσας συμφωνίας για 300 εκατ. δόσεις.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί και το δικαίωμα παραγγελίας επιπλέον 100 εκατ. δόσεων, κάτι που θα φθάσει τον αριθμό των εμβολίων στα 600 εκατομμύρια συνολικά στην ΕΕ, μόνο από τις Pfizer και BioNTech.

Όπως ανακοίνωσαν σε κοινή τους δήλωση οι δύο εταιρίες, από τις πρόσθετες 200 εκατ

Συμφωνία με Moderna για 150 εκατ. δόσεις το 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη πως κατέληξε σε συμφωνία με τη Moderna για την προμήθεια 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της κατά της COVID-19 το 2021, διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των δόσεων που έχει εξασφαλίσει για το 2021 απ’ αυτή την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί τη Δευτέρα από το πρακτορείο Reuters, η Ε.Ε. έχει επίσης επιλογή να αγοράσει άλλες 150 εκατομμύρια δόσεις την ερχόμενη χρονιά.

ΕΜΑ: Αίτημα για άδεια από Johnson & Johnson

Σημειώνεται επίσης ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση του εμβολίου του κατά της Covid , όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διευκρινίζοντας ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

Το εμβόλιο αυτό που είναι μιας δόσης μόνο θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ε.Ε., εάν λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, που έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ.

«Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V.», ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Πηγή: Καθημερινή

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας