ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια» | Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Δήμοι της Πιερίας

Κακοκαιρία «Μήδεια» | Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Δήμοι της Πιερίας

Σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα βρίσκονται ήδη οι τρεις δήμοι της Πιερίας ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια» που αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα και την Πιερία, από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου.

Πριν από λίγα λεπτά εκδόθηκε και το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο από το Σάββατο αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στην Πιερία και στην Κεντρική Μακεδονία εν γένει, ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (14-18 βαθμούς Κελσίου) και θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι.

Στο Δήμο Κατερίνης

Με στόλο 12  οχημάτων, εκχιονιστικά, αλατιέρες, γκρέιτερ κ.α, ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη με τον χιονιά ο Δήμος Κατερίνης. Παράλληλα και άλλα μικρότερα μηχανήματα θα επιχειρήσουν εντός πόλης αν χρειαστεί. «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα», δηλώνει στο olympusmera.gr η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρία –Ζωή Αντωνακοπούλου και συνεχίζει: «Στη διάθεσή μας έχουμε πάνω από 170 τόνους αλάτι με πάνω από 60 τόνους να έχουν μοιραστεί στις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης και σε πλήρη ετοιμότητα τα μηχανικά μέσα του Δήμου. Παράλληλα υπάρχει μέριμνα για τους άστεγους».

Σύμφωνα με το σχέδιο αποχιονισμού στο Δήμο Κατερίνης αναμένεται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στους δρόμους της πόλης – και όπου αυτό είναι δυνατόν – να «πέσει» προληπτικά θαλασσινό νερό. «Στο σχέδιο αποχιονισμού υπάρχει προτεραιοποίηση που διαμορφώνεται ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και μνημόνια συνεργασίας με ιδιώτες», καταλήγει η κ. Αντωνακοπούλου.

Στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Ο Δήμος έχει στη διάθεσή του 150 τόνους αλάτι και στόλο 11 μηχανημάτων για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία. Παράλληλα υπάρχουν σε αναμονή και μηχανήματα ιδιωτών για να συνδράμουν εφόσον αυτό χρειαστεί.

«Σύμφωνα με το σχέδιο αποχιονισμού θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτούς τους κύριους άξονες των κοινοτήτων ως και τις πλατείες των χωριών» δηλώνει στο olympusmera.gr o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Κουριάτης και συνεχίζει: «Η πρόσβαση στα υδραγωγεία και στα ποιμνιοστάσια είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Λίγο πριν χιονίσει θα προχωρήσουμε στη ρίψη άλατος καθώς και αλατόνερου στις κεντρικές οδούς όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση τα μηχανήματά μας».

Τέλος ο κ. Κουριάτης δίνει μεγάλη έμφαση στη συνεργασία και στην βοήθεια που αναμένεται από την Αστυνομία, τα μηχανήματα του ελληνικού στρατού και βέβαια την Π.Ε.  Πιερίας.

Στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Με δύο νέα μαχαίρια, που προσαρμόζονται στα μηχανήματα αποχιονισμού, θα αντιμετωπίσει την κακοκαιρία ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

«Τα μηχανήματά μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν ειδοποιηθεί», δηλώνει στο olympusmera.gr o Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστης Μανώλας και καταλήγει: «Θα προχωρήσουμε σύμφωνα με το σχέδιο αποχιονισμού και ότι αυτό προβλέπει».

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα