ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρό ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο

Σοβαρό ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο
Φωτογραφία Αρχείου

Σοβαρό ορειβατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στον Όλυμπο, όταν χιονοστιβάδα παρέσυρε δύο ορειβάτες στην περιοχή Ξερολάκι.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της παρέας, ενώ ετοιμάζονται να συνδράμουν εθελοντές της από τη Θεσσαλονίκη. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και η EMAK.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για παρέα τριών ατόμων από την Λάρισα που έφτασαν στο σημείο για ορειβατικό σκι. Από έμπειρους ορειβάτες το σημείο χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνο με τις χιονοστιβάδες να αποτελούν συχνό φαινόμενο στην περιοχή.

Όπως έγινε πριν από λίγη ώρα γνωστό ο ένας από τους δυο ορειβάτες που παρασύρθηκαν βρέθηκε μη έχνοντας τις αισθήσεις τους.

Στο σημείο μεταβαίνει αυτήν την ώρα, με την νέα του ιδιότητα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Φαλάρας.

Στο σημείο, επίσης, επιχειρούν ομάδες της 8ης και της 2ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα: “Ε/Π SuperPuma του Π.Σ. με 4 εναέριους διασώστες μεταβαίνει στη θέση Ξερολάκι Ολύμπου, για έρευνα και διάσωση ατόμων. Μεταβαίνουν επίσης 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα από Π.Υ. Ελασσόνας και της Π.Υ. Κατερίνης, καθώς και οι ΟΟΕΔ της 2ης ΕΜΑΚ,8ης ΕΜΑΚ με 8 και 11 πυροσβέστες αντίστοιχα”

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα