ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κόλπο Γκρόσο” με φωτοβολταϊκά στη θέση “Γομαριά” Λιτοχώρου σε 800 στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης

"Κόλπο Γκρόσο" με φωτοβολταϊκά στη θέση "Γομαριά" Λιτοχώρου σε 800 στρέμματα δημόσιας δασικής έκτασης

Πριν από δύο εβδομάδες η ΡΑΕ δημοσίευσε τον προσωρινό κατάλογο με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στον κύκλο Δεκεμβρίου 2020 για την έκδοση βεβαίωσης παραγωγού σε επενδυτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ΑΠΕ.

Από την επισκόπηση του γεωπληροφοριακού  χάρτη της ΡΑΕ, σε συνδυασμό με τον προσωρινό κατάλογο με το αρχείο των αιτήσεων για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού, διαπιστώθηκε ότι η Ετερόρρυθμη εταιρία Φ.Χ.Ι., στις παραμονές των Χριστουγέννων του 2020 κατέθεσε την με αριθμό Γ-011495 αίτηση για έκδοση βεβαίωσης παραγωγού για την δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού 30 mw στη θέση «ΓΟΜΑΡΙΑ» στο Λιτόχωρο, δεσμεύοντας για αυτό τον λόγο μια έκταση 800 στρεμμάτων.

Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν και κληροτεμάχια και εκτάσεις Λιτοχωριτών και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες περιοχές του Λιτοχώρου στους πρόποδες του Ολύμπου. η ίδια εταιρία έκανε όμοιες αιτήσεις στα Γιάννενα και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παρόμοια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με άλλες εταιρίες, στη Φλώρινα, στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Η πιο πάνω αίτηση είναι φυσικά μέσα στα πλαίσια του νόμου, αλλά πώς είναι δυνατόν λογικά και επιχειρηματικά μια εταιρία με κεφάλαιο 25.000€ να καταθέτει τέτοιες αιτήσεις.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα