ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή στους εμβολιασμούς | Στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί των άνω των 85 – Τι θα γίνει με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα;

Ανατροπή στους εμβολιασμούς | Στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί των άνω των 85 - Τι θα γίνει με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα;

Σύμφωνα με το iatropedia.gr και το ethnos.gr έχουμε πλήρη ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού και τη μεταφορά των εμβολιασμών στα νοσοκομεία και ΟΧΙ στα Κέντρα Υγείας (εμβολιαστικά κέντρα), όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. Αφορμή για αυτό αποτέλεσαν τα μηνύματα στο κινητό των ηλικιωμένων που καλούνται να μεταβούν σε νοσοκομεία και όχι σε Κέντρα Υγείας ή εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, καθώς κανένας δεν τους είχε ενημερώσει ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών δεν θα διεξαχθούν στα Κέντρα Υγείας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι ηλικιωμένοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν έως και 2,5 ώρες για να μεταβούν σε νοσοκομείο για τον εμβολιασμό τους ή ακόμα και από νησί σε νησί.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr όλοι οι εμβολιασμοί μεταφέρονται στα νοσοκομεία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας. Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Και επειδή πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιθανό να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ανατροπή του σχεδίου και να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, σημειώνουν πηγές του ethnos.gr.

Στον νέο αιφνιδιαστικό σχεδιασμό του υπουργείου υγείας έχουν ενταχθεί ακόμη και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού.

Πάντως η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα