ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέθεσε αίτηση στον Eυρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η AstraZeneca

Κατέθεσε αίτηση στον Eυρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά της Covid-19.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διευκρινίζει ότι θα εξετάσει την αίτηση με ταχείς ρυθμούς.

Γνωμοδότηση για την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας μπορεί να εκδοθεί μέχρι τις 29 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA, αναφέρεται στη ανακοίνωση του οργανισμού .

Ο EMA διευκρινίζει επίσης ότι κατά την συνεχόμενη αξιολόγηση του εμβολίου, επεξεργάσθηκε δεδομένα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές στην Βρετανία, την Βραζιλία και την Νότια Αφρική. Επιπλέον ενημέρωση παρασχέθηκε από την AstraZeneca έπειτα από αίτημα της CHMP και τα επιπλέον στοιχεία μελετώνται.

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που είχε αρχίσει να εμβολιάζει τους πολίτες της με το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Τον Δεκέμβριο η Βρετανία είχε γίνει επίσης η πρώτη χώρα που άρχισε να χορηγεί το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της covid-19. Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca είναι πιο φθηνό από αυτό της BioNTech και διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας