ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΝ Κατερίνης | Διπλασιάστηκε σε ένα χρόνο το ιατρικό προσωπικό στην Παθολογική Κλινική

Αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί σχετικά με τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Εδώ και ένα χρόνο γίνεται προσπάθεια διαρκούς ενίσχυσης σε ιατρικό προσωπικό της κλινικής που δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των περιστατικών, ασχέτως πανδημίας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν δηλαδή αναλάμβανε τα ηνία ο νέος διοικητής Γιώργος Χατζηγεωργίου, η Παθολογική Κλινική αριθμούσε μόλις οκτώ ιατρούς παθολόγους (τέσσερις ειδικούς και τέσσερις ειδικευόμενους).

Ένα χρόνο μετά η συγκεκριμένη κλινική μετρά 17 γιατρούς (6 ειδικούς παθολόγους και 11 ειδικευόμενους). Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους μόνιμους και όσους απασχολούνται με σύμβαση ορισμένου χρόνου και δύο γιατροί που έχουν μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια για στελέχωση της ΠΚ ξεκίνησε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας η οποία ωστόσο επίσπευσε τις διαδικασίες λόγω των συνθηκών “πολέμου” που επικράτησαν. Η ανάγκη για περισσότερες μόνιμες θέσεις ιατρών παραμένει αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τελευταία κρίση για θέση ιατρού κρίθηκε άγονη εξαιτίας της απουσίας ενδιαφέροντος.

Αισθητά μειωμένος ο αριθμός ασθενών Covid στο ΓΝ Κατερίνης

Την ίδια στιγμή ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις νοσηλείες αλλά και τον αριθμό των εισαγωγών. Σήμερα η πρωινή εφημερία ξεκίνησε με 21 ασθενείς στην κλινική Covid του τρίτου ορόφου ενώ 7 άτομα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην Πιερία ήταν πολλά περισσότερα σε σχέση με τα μονοψήφια νούμερα άλλων νομών της Κ. Μακεδονίας γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού καθώς η επόμενη εβδομάδα θα είναι ενδεικτική των επιπτώσεων της κινητικότητας των γιορτών.

Ελίνα Διαμαντοπούλου

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα