ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμες οι σχολικές μονάδες στην Πιερία να υποδεχτούν παιδιά και νήπια

Μιλάνε στο olympusmera.gr η Διευθύντρια της Α’βαθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών των Δήμων Δίου-Ολύμπου & Κατερίνης, ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης καθώς και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Έτοιμες οι σχολικές μονάδες στην Πιερία να υποδεχτούν παιδιά και νήπια

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συγκρατημένη αισιοδοξία, από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, ξεκινά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2020 η λειτουργία στα 140 και πλέον δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, καθώς και στους παιδικούς σταθμούς του νομού Πιερίας.

Οι 3 Δήμοι της Πιερίας – με τις σχολικές τους επιτροπές – και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου οι μαθήτριες και οι μαθητές Δημοτικού, καθώς και τα νήπια και τα βρέφη, να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες.

Φλώρα Σορώτου: “Με την προσπάθεια όλων, γονέων – μαθητών – δασκάλων, ελπίζουμε σε ένα ασφαλές ξεκίνημα”

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη Διεύθυνση Α’/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας ώστε το άνοιγμα των σχολείων μας να γίνει με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο», δηλώνει στο olympusmera.gr η Διευθύντρια της Α’/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Φλώρα Σορώτου και συνεχίζει: «σε ότι μας αφορά έχουμε αποστείλει στα σχολεία έγκαιρα τις απαραίτητες εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας και έχουμε κάνει συνεχείς τηλεδιασκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς».
«Με την προσπάθεια όλων, γονέων – μαθητών – δασκάλων, ελπίζουμε σε ένα ασφαλές ξεκίνημα», καταλήγει η κα Σορώτου.

Όλο το χρονικό διάστημα που οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές δόθηκε η ευκαιρία στους Δήμους της Πιερίας και στις σχολικές επιτροπές να προχωρήσουν σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των κτιρίων. Ας δούμε τι δηλώνουν στο olympusmera.gr οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών των Δήμων Δίου-Ολύμπου και Κατερίνης, καθώς και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Δήμος Δίου-Ολύμπου | Ζουρζούρα: “Είναι σαν να ξεκινάμε την χρονιά από την αρχή

«Είναι σαν να ξεκινάμε την χρονιά από την αρχή», δηλώνει η κ. Σοφία Ζουρζούρα, Αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου και πρόεδρος στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Δίου – Ολύμπου. «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που τα σχολεία ήταν κλειστά, προχωρήσαμε σε εργασίες αποκατάστασης που περιλάμβαναν μέχρι και αλλαγή καυστήρων σε κάποια σχολεία. Παράλληλα προχωρήσαμε σε εργασίες συντήρησης στις σχολικές μονάδες και με τις – εκ νέου – απολυμάνσεις που έγιναν είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε παιδιά και νήπια στις 32 μονάδες Α’βάθμιας και στους τρεις δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Όσον αφορά τις μάσκες, που αντιστοιχούν 2 σε κάθε παιδί και εκπαιδευτικό, έχουμε παραλάβει τη δεύτερη παρτίδα από το υπουργείο Παιδείας και προχωράμε στο μοίρασμα στα σχολεία».

Δήμος Κατερίνης | Γιάννης Νταντάμης: «Είμαστε πανέτοιμοι» – Νίκος Τσιαμπέρας: «Έτοιμοι οι παιδικοί σταθμοί του Ο.Π.Π.Α.Π., όλοι στην θέση τους»

Στην Κατερίνη που ως πρωτεύουσα έχει τους περισσότερους μαθητές ο υπεύθυνος για την Α’/θμια Εκπαίδευση και Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης κ. Γιάννης Νταντάμης δηλώνει πανέτοιμος για την έναρξη των σχολείων στον Δήμο Κατερίνης.

«Έχουν μοιραστεί πάνω από 15 χιλιάδες μάσκες στα δημοτικά σχολεία. Οι καθαρίστριες βρίσκονται στις θέσεις τους, οι απολυμάνσεις έχουν γίνει στις 70 και πλέον σχολικές μονάδες του Δήμου και περιμένουμε με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά», δήλωσε στο olympusmera.gr o Γιάννης Νταντάμης.

Στις δηλώσεις του ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης & ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Τσιαμπέρας δηλώνει: «Τα πάντα είναι έτοιμα από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Οι παιδικοί σταθμοί και οι βρεφονηπιακοί του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας είναι έτοιμοι με όλες τις εργασίες απολύμανσης να έχουν γίνει», παράλληλα τονίζει πως οι εργαζόμενοι σε αυτούς δεν σταμάτησαν να εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε δομές του Δήμου Κατερίνης, όπως προβλέπει η σχετική Κ.Υ.Α. και καταλήγει: «Είναι και πάλι κάτι πρωτόγνωρο, οπότε βλέποντας και κάνοντας».

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού | Ανέστης Μανώλας: «Έτοιμα τα σχολεία μας να υποδεχθούν τους μαθητές και τους καθηγητές»

«Όλες και όλοι είναι στις θέσεις τους για το άνοιγμα των σχολείων. Μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε πολλές εργασίες συντήρησης και αναγκαίες επιδιορθώσεις» δηλώνει στο olympusmera.gr o Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ανέστης Μανώλας και συνεχίζει «Οι καθαρίστριες, παρά τα προβλήματα που είχαμε αρχικά, βρίσκονται στις θέσεις τους» και καταλήγει δηλώνοντας αισιόδοξος για το νέο ξεκίνημα πως «όσον αφορά την 2η παρτίδα των μασκών και αυτές έχουν μοιραστεί στα σχολεία».

Ι. Ζ. Παπαζαχαρίας

Παράλληλα, στο makthes.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτης κάνει τις παρακάτω δηλώσεις:

Κόπτσης: Ασφαλείς συνθήκες σε 1.900 δημοτικά και νηπιαγωγεία

Αισιόδοξος ότι η επιστροφή των παιδιών θα γίνει σε ασφαλείς συνθήκες για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπίων σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα, δήλωσε στο makthes.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτης «Εκπαίδευση και δήμοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και το Σαββατοκύριακο θα επιθεωρηθούν οι χώροι των σχολείων για να δούμε ότι όλα κυλούν ομαλά» σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη σταλεί σε όλους τους δήμους οι οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία, τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο αλλά και κατά την παραμονή των παιδιών στις αίθουσες και τις αυλές.

Ο κ. Κόπτης δήλωσε αισιόδοξος ότι και σε αυτήν τη φάση θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στα σχολεία, καθώς, όπως είπε θα τηρηθούν τα μέτρα από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα παιδιά που με έναν τρόπο είναι ενημερωμένα, ενώ εκτίμησε ότι στόχος είναι να μηδενιστεί η διασπορά του κορονοϊού, η οποία το περασμένο φθινόπωρο ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

Στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής, κουδούνι θα χτυπήσει σε 350 Δημοτικά σχολεία και 400 νηπιαγωγεία, όπου έχουν γίνει απολυμάνσεις από τους δήμους, έχουν τοποθετηθεί καθαρίστριες και όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας.

Βήμα – βήμα η επιστροφή των μαθητών

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση με βάση και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας και της περιφερειακής διεύθυνσης, διαφορετικές θα είναι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης για κάθε τάξη σε όλες τις σχολικές μονάδες, προκειμένου να μην σημειώνεται συνωστισμός.

Οι δήμοι μέσων των σχολικών επιτροπών έχουν ενημερώσει τα σχολεία ότι όσα έχουν παραπάνω από μία εισόδους να τις χρησιμοποιούν όλες προκειμένου να υπάρχει λιγότερος συγχρωτισμός. Επιπλέον, προβλέπονται χωριστά διαλείμματα, μάσκες, αντισηπτικά και καθαριότητα, στόχο έχουν να είναι μηδενική η διασπορά στα σχολεία.

Για παράδειγμα, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής, οι μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης θα προσέρχονται στις 8:00 το πρωί, της Γ’ και της Δ’ στις 8:15 και της Ε’ και ΣΤ’ στις 8:30, ενώ θα αποχωρούν όταν τελειώσουν τα μαθήματα με ένα τέταρτο διαφορά.

«Το προηγούμενο διάστημα λειτουργίας των σχολείων, η διασπορά του κορονοϊού ήταν στο 0,6%, ενώ αυτή τη φορά τα πράγματα θεωρώ πως θα είναι μηδενική, λόγω των πιο αυστηρών μέτρων και της συμμόρφωσης όλων σε αυτά» επισήμανε ο κ. Κόπτσης.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα