ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε η αυλαία του 7ου (ψηφιακού) Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου

Ποτέ στις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας δεν υπήρχαν τόσο λίγα αποθέματα τροφίμων όσο σήμερα και αυτό οφείλεται στην αναστολή πάσης φύσεως  πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης εξ αιτίας της πανδημίας.

Αγαπητοί συμπολίτες,  φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας,  Χρόνια Πολλά!

Μετά από 14 ημέρες παρουσίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην τηλεόραση  και στο διαδίκτυο, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος,  στις 30 Δεκεμβρίου 2020,  οι φωτιές της φιλόξενης αυλής του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης έσβησαν και έπεσε  η αυλαία του 7ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου το οποίο φέτος λόγω των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, οργανώθηκε ψηφιακά.

Εδώ μπορείτε να ξεφυλλίσετε ένα άλμπουμ με δεκάδες φωτογραφίες από την προετοιμασία αλλά και τη διεξαγωγή του 7ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου

Παρά τις δυσκολίες των καιρών,  πεισμώσαμε, δεν παραιτηθήκαμε και αποφασίσαμε να μην αφήσουμε αυτή την συμβολική αυλή των ιστορικών κτιρίων του Καπνικού Σταθμού να μείνει φέτος στο σκοτάδι.

Στους χώρους του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, όλες αυτές τις ημέρες, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 110 μαγνητοσκοπήσεις διαφορετικών  εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων συνολικής διάρκειας περίπου 28 ωρών.

Χρησιμοποιήθηκαν 3 διαφορετικές αίθουσες τις οποίες διαμορφώσαμε κατάλληλα για τις παραπάνω μαγνητοσκοπήσεις,  όπως επίσης και η αυλή του Καπνικού Σταθμού,  η οποία στολίστηκε με την ίδια προσοχή και επιμέλεια όπως κάθε άλλη χρονιά. 

Το ψηφιακό πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού παρακολούθησαν χιλιάδες τηλεθεατές μέσα από την συχνότητα της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης και κατά μέσο όρο 180 επισκέπτες ημερησίως από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από το Youtube. Εντός των επόμενων ημερών, στην ιστοσελίδα της ομάδας,  θα είναι διαθέσιμο το πλήρες πρόγραμμα, όπου θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δραστηριότητες της επιλογής του. Επίσης, θα αποσταλεί ερωτηματολόγιο σε όλους τους πολίτες με στόχο την αξιολόγηση της φετινής προσπάθειας. 

Το 2020 ήταν μία διαφορετική χρόνια.  Το ξέρουμε όλοι αυτό. Ήταν μία δύσκολη χρονιά η οποία όμως μας έδωσε και την ευκαιρία να διδαχθούμε πολλά πράγματα. Όπως παραδείγματος χάρην πόσο σημαντικό είναι να διαθέτει μία χώρα ένα δυνατό Εθνικό Σύστημα Υγείας και καλά οργανωμένες Κοινωνικές Δομές.

Δυστυχώς,  τα περιοριστικά μέτρα του 2020 έπληξαν σοβαρά και τις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης  οι οποίες φέτος θα στερηθούν όλα όσα προσέφεραν, αντί εισιτηρίου, οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.  Ποτέ στις αποθήκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας δεν υπήρχαν τόσο λίγα αποθέματα τροφίμων όσο σήμερα και αυτό οφείλεται στην αναστολή πάσης φύσεως  πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης εξ αιτίας της πανδημίας.

Σας καλούμε να μην αγνοήσετε τα επόμενα καλέσματα για τη στήριξη των κοινωνικών μας δομών. Έχουμε ανάγκη τη βοήθειά σας όσο ποτέ άλλοτε!

Εκ μέρους όλων των μελών της ομάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως  όλους όσοι συνδράμετε  στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος:

  • τον Δήμο Κατερίνης και προσωπικά τον δήμαρχο της πόλης κύριο Κώστα Κουκοδήμο που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει το Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου
  • τη ΔΙΟΝ τηλεόραση,  χωρίς τη βοήθεια της οποίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η ογκώδης παραγωγή
  • το Θέατρο Πήγασος  και τον Χάρη Αμανατίδη  ο οποίος με τα παραμύθια του μας κράτησε συντροφιά όλες αυτές τις ημέρες.
  • τα Μουσικά σχήματα  της πόλης,
  • τους 13 DJs της πόλης μας που μας κράτησαν συντροφιά με 7 ώρες μουσικής από βινύλιο,
  • το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης,
  • τις θεατρικές ομάδες, τις αφηγήτριες και τους αφηγητές παραμυθιών
  • τους υποστηρικτές και τους δωρητές,
  • τις εθελόντριες και τους εθελοντές
  • και όλους εσάς που επιλέξατε για τη διασκέδασή σας τον φιλόξενο  χορό του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου.

Σας ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και κουράγιο!  Υπομονή! Είμαστε σίγουροι πώς θα ακολουθήσουν και πάλι όμορφες μέρες που θα έχουμε τη δυνατότητα να τις ζήσουμε, όπως παλιά, όλοι μαζί.

Να είστε καλά! Καλή Χρονιά!

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα