ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | Δεύτερη μέρα εμβολιασμών – Την Τρίτη ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη – Στις 4/1 στην Πιερία

Κορωνοϊός | Δεύτερη ημέρα εμβολιασμών - Την Τρίτη ξεκινάνε οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη - Στις 4/1 στην Πιερία

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας. Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Η σταδιακή παραλαβή των εμβολίων

Η Ελλάδα παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου, την πρώτη μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech, των 9.750 δόσεων.
Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca. 

Την Τρίτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι εμβολιασμοί στη Θεσσαλονίκη θα στις 29 Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν επιλεγεί οι υγειονομικοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι στο «ΑΧΕΠΑ». 

Εκτιμάται πως τις πρώτες ημέρες στη Θεσσαλονίκη θα εμβολιάζονται περίπου 40-50 άτομα, όσες δηλαδή θα είναι και οι δόσεις που θα φτάνουν καθημερινά στην πόλη.

Στη συνέχεια και αφού έρθουν στην Ελλάδα μαζικά περισσότερες δόσεις εμβολίων θα αυξηθούν σταδιακά και οι εμβολιασμοί στην πόλη. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων πάντως, κατά δήλωσή τους χαμογελούν καθώς το ποσοστό των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών, που εκτιμούν πως θα εμβολιαστεί ξεπερνά το 65%.

Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του olympusmera.gr τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Πιερία. Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης είναι ήδη έτοιμα τα δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Ο εμβολιασμός στην Πιερία θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς και στόχος είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχει εμβολιαστεί όλος ο υγειονομικός πληθυσμός του νομού που το επιθυμεί.

Οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τους διευθυντές των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.


Με πληροφορίες από το makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας