ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ.

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ.

Σε έκτακτες ανακοινώσεις από τη Θεσσαλονίκη θα προχωρήσει στις 6μμ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν ακόμα και μέσα στην ημέρα αυστηρότερα μέτρα για τις “κόκκινες” περιοχές της χώρας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε το σημερινό ρεπορτάζ του olympusmera.gr: Ο κύβος ερρίφθη | Προς ολικό lockdown η Πιερία και άλλες 10 «κόκκινες περιοχές»

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα