ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημάδια αποσυμφόρησης στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Έρχεται ακόμη ένας εντατικολόγος

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου αρχίζει σιγά σιγά να μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό. Καλύτερη είναι η κατάσταση και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ενώ γενικά στην Πιερία η επιδημιολογική κατάσταση, αν και με αργούς ρυθμούς, δείχνει να αποκλιμακώνεται.

Συγκεκριμένα σήμερα η εφημερία ξεκίνησε με 75 κλίνες κατειλημμένες στην κλινική covid, αισθητά μειωμένες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όπου σταθερά νοσηλεύονταν πάνω από 100 ασθενείς. Την ίδια στιγμή καλύτερη είναι η κατάσταση και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που νοσηλεύει 10 περιστατικά.

Έρχεται και τρίτος γιατρός

Στην προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το Υπουργείο Υγείας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης για επιπλέον ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό. ‘Ετσι, μετά την έλευση, στην αρχή της εβδομάδας, ενός πνευμονολόγου και ενός εντατικολόγου (σε συνέχεια των προηγούμενων δύο από το Ερρίκος Ντυνάν), αναμένεται ακόμη ένας εντατικολόγος τις επόμενες ημέρες. Και οι τρεις γιατροί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για δύο εβδομάδες.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Διαμαντοπούλου

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας