ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Εργαζομένων της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” | Τίτλοι τέλους στο φιάσκο του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας οδού

Σύλλογος Εργαζομένων της "Εγνατία Οδός Α.Ε." | Τίτλοι τέλους στο φιάσκο του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας οδού

Το ΤΑΙΠΕΔ με τις ενέργειες του απέδειξε τελικά στην πράξη όλα όσα ο Σύλλογος εργαζομένων στην Εγνατία Οδό υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια.

Απέδειξε δηλαδή ότι η διαδικασία που είχε επιλέξει για την παραχώρηση της Εγνατίας οδού η οποία και δεν διεκόπη από καμία κυβέρνηση από το 2011 μέχρι και σήμερα, όχι μόνο δεν διασφάλισε το δημόσιο συμφέρον, αλλά αντιθέτως, διαμόρφωσε συνθήκες “ανάθεσης” (ενός παγίου που κόστισε στους πολίτες 7 δις ευρώ), ώστε τελικά να καταθέσει προσφορά μόνο ένας (1) από τους επτά (7) προεπιλεγέντες υποψηφίους.

Είναι σαφές ότι 8 δις εσόδων σε ορίζοντα 30ετίας, δεν τα παραχωρείς σε διαγωνισμό με ένα μοναδικό υποψήφιο.

Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την κυβέρνηση από το να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να:

  • ακυρώσει την παρούσα διαγωνιστική διαδικασία και να προχωρήσει σε διαφορετική  κατεύθυνση σχετικά με την διαχείριση του αυτοκινητόδρομου, με στόχο την βέλτιστη εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.
  • ελέγξει τον ρόλο – εισηγήσεις και το συνολικό κόστος των υπηρεσιών των συμβούλων (νομικών, οικονομικών και τεχνικών) του ΤΑΙΠΕΔ από την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης.
  • ελέγξει την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί πλέον εκποιεί τα τιμαλφή του δημοσίου δημιουργώντας συνθήκες όπου, τελικά, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το υψηλότερο τίμημα, αλλά αντίθετα (κατ΄επανάληψη) οδηγεί σε μοναδικούς υποψήφιους. Έτσι καταλήγουν οι διαγωνισμοί παραχώρησης να γίνονται σαν απ’ ευθείας αναθέσεις προς όφελος του εκάστοτε μοναδικού υποψήφιου.

Εμείς κάναμε το χρέος μας ως εργαζόμενοι και καταθέσαμε επίσημα αντιπρόταση, σύμφωνα με την οποία, το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται αποκλειστικά και μόνο με την δημόσια διαχείριση του αυτοκινητόδρομου.  

(video συνέντευξη τύπου– link: https://fb.watch/2n-Q04YDQZ/).

Είμαστε απέναντι σε κάθε εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας