ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε πως όσοι επιλέξουν να εισέλθουν στη χώρα το διάστημα 18/12-7/1, θα υποβάλλονται σε rapid test και θα τίθενται σε προληπτική 10ήμερη καραντίνα κατ’ οίκον

Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021

Κλειστά μέχρι το τέλος των γιορτών, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 το πρωί, θα παραμείνουν τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, οι αθλητικές δραστηριότητες, πέραν των εξαιρουμένων επαγγελματικών πρωταθλημάτων, τα χιονοδρομικά κέντρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα.

Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα, συνεχίζεται η απαγόρευση μετακινήσεων από τη μία Περιφερειακή Ενότητα σε μία άλλη, η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Στο ίδιο μοτίβο, παραμένουν σε ισχύ οι οδηγίες για την τηλεργασία και την ατομική άθληση και έως τρία άτομα για ομαδικά αθλήματα.

Όσοι εισέλθουν στη χώρα το διάστημα από 18 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου, εκτός από τη συμπλήρωση του εγγράφου PFL, θα υποβάλλονται σε rapid test και θα τίθενται σε δεκαήμερη προληπτική καραντίνα κατ’ οίκον, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επίσης, όσοι επιλέγουν να επιστρέψουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, θα το κάνουν με την επίδειξη των εγγράφων Ε1 και Ε9.

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων, θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας για τη λειτουργία των εκκλησιών, του λιανεμπορίου και των κομμωτηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας