ΚΟΙΝΩΝΙΑ MEDIA

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η αίτηση για επικαιροποίηση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Πιερία

Ανοικτά πλέον τα οδικά δίκτυα Νέας Εφέσου – Δίου στο Δήμο Δίου- Ολύμπου και η 13η επαρχιακή οδός στο Δήμο Κατερίνης

Ειλημμένη απόφαση αποτελεί η αίτηση για επικαιροποίηση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Πιερία

Ειλημμένη απόφαση, από τις αρμόδιες αρχές, αποτελεί η αίτηση για επικαιροποίηση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η Π.Ε. Πιερίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε από εχθές το βράδυ, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, την Π.Ε. Πιερίας.

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο  της κακοκαιρίας βρέθηκαν περιοχές του πρώην Δήμου Δίου, στα ορεινά του Δήμου Κατερίνης και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης.

Από εχθές το μεσημέρι – οπότε και έγιναν γνωστά από την ΕΜΥ τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν της περιοχή – υπήρξε επικοινωνία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Από τον Περιφερειάρχη ζητήθηκε πλήρης και διαρκής ενημέρωση της κατάστασης καθώς και η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από την πλευρά της Π.Ε. Πιερίας. Από σήμερα το πρωί συνεργεία της Π.Ε. Πιερίας βρέθηκαν επί τόπου στα σημεία που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα στην Κατερίνη μετέβη, λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάμπης Στεργιάδης που καλέστηκε, από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, να συμμετάσχει σε συνάντηση εργασίας.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, στο πλαίσιο της αίτησης για επικαιροποίηση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται η Π.Ε. Πιερίας ζητήθηκε από δημάρχους της Πιερίας να υποβάλλουν τις σχετικές εκθέσεις για τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης ανάγκης ανά δήμο. Τα αιτήματα τους θα προωθηθούν, από την Π.Ε. Πιερίας και την Π.Κ.Μ., αρμοδίως με την μορφή του κατεπείγοντος. Στη δεδομένη κατάσταση και για την αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν η Π.Ε. Πιερίας είναι έτοιμη να διαθέσει – και διαθέτει – πόρους και μηχανήματα.

Ήδη αυτήν την ώρα στην κυκλοφορία έχουν δοθεί η επαρχιακή οδός Ν. Εφέσου – Δίου, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, που είχε κλείσει στο ύψος της διασταύρωσης προς τον Άγιο Σπυρίδωνα και η 13η επαρχιακή οδός που ήταν κλειστή μεταξύ Σβορώνου και Ανδρομάχης.

Στο Δήμο Δίου – Ολύμπου ειδικότερα γίνεται λόγος, μέσω των δηλώσεων του Δημάρχου κ. Γερολιόλιου, για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος με μία μεγάλη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας για την περιοχή και στο Δήμο Κατερίνης αναφέρεται ότι ο υψηλός κυματισμός που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα τη διάβρωση της ακτής και την είσοδο της θάλασσας στο οδικό παραλιακό δίκτυο.

Αυτήν την ώρα υψηλή είναι η στάθμη στον ποταμό Αίσωνα στα όρια του Δήμου Δίου – Ολύμπου και παράλληλα υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένων καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή.

@ipapazacharias

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας