ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Δύο γιατροί από την Αθήνα στο Νοσοκομείο Κατερίνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Δύο γιατροί από την Αθήνα στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Πράξη φαίνεται να γίνεται η δέσμευση του υφυπουργού Υγείας κ. Βασίλειου Κοντοζαμάνη που απαντώντας σε ερώτηση της Ελίνας Διαμαντοπούλου, μετά την σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνη, δήλωσε πως υπάρχει σχέδιο ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Ήδη από σήμερα το πρωί, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στη “μάχη” ενάντια στην COVID-19 συνδράμουν και ακόμη δύο γιατροί που ήρθαν από την Αθήνα για να επανδρώσουν το προσωπικό του ΓΝ Κατερίνης. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πνευμολόγο και ένα παθολόγο που ήρθαν από Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι οι πρώτοι δύο γιατροί που έρχονται και θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η άφιξη γιατρών κρίνεται πλέον επιβεβλημένη μιας και από εχθές βρίσκεται “εκτός μάχης” ο υπεύθυνος ιατρός της κλινικής COVID κ. Ηρ. Τσανικίδης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ήδη έχει εκδηλώσει τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας.

Την ίδια ώρα αμείωτη παραμένει η διασπορά στην Πιερία με 98 νέα κρούσματα να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ στις 4 Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων σε 323 τον Δεκέμβριο και σε 540 τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τέλος, η Π.Ε. Πιερίας – σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ και μετά από ανάλυση αυτών – είναι σήμερα πρώτη περιφέρεια σε αριθμό κρουσμάτων, το τελευταίο επταήμερο, ανά 100.000 κατοίκους.

I. Z. Παπαζαχαρίας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα