ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς | Η Πιερία έχει 587 ενεργά κρούσματα, τα 80 νοσηλεύονται

Ειδική αναφορά στην Πιερία έκανε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο νομός έχει αυτή τη στιγμή 587 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 80 νοσηλεύονται.

Όπως είπε είναι ξεκάθαρο ότι ο λόγος για τον οποίο δεν αποκλιιμακώνεται η μετάδοση του κορωνοϊού σε περιοχές ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Πιερία, είναι η μη πιστή εφαρμογή των μέτρων ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα αν δεν υπάρξει ύφεση της πανδημίας στις επίμαχες περιφερειακές ενότητες.

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και των δημάρχων της Πιερίας για την αξιολόγηση της κατάστασης

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στις Περιφερειακές Ενότητας Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid test σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τέλος, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.  

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας