ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας για συνάντηση με Κοντοζαμάνη | “Έστω και καθυστερημένα…” & με σαφείς αιχμές…

Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας για συνάντηση με Κοντοζαμάνη | "Έστω και καθυστερημένα..." & με σαφείς αιχμές...
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλής Τσανικίδης με τον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη μετά το πέρας των δηλώσεων που ακολούθησαν της σύσκεψης πουπραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Δελτίο Τύπου απέστειλε το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Δεκεμβρίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας σχετικά με τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. με τον υφυπουργό Υγείας κ Βασίλειο Κοντοζαμάνη κατά την επίσκεψη του εχθές, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το Δελτίο Τύπου αφήνει σαφείς αιχμές για καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της συνάντησης και για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στην Πιερία γενικότερα:

Αναλυτικά το Δ.Τ.:

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΙΣΠ αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Τσανικίδη Ηρακλή ( εκπροσώπηση κλινικής COVID) τον αντιπρόεδρο κ.Ταρενίδη Παναγιώτη ( εκπροσώπηση ιδιωτών ιατρών  ) τον γραμματέα κ.Μποστανίτη Ιωάννη ( εκπροσώπηση ιατρών ΕΣΥ) και του μέλους κ.Σαρηγιαννίδη Κωνσταντίνο ( εκπροσώπηση ιατρών ΠΦΥ  & ΤΟΜΥ) είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ Βασίλειο Κοντοζαμάνη κατά την επίσκεψη του  (επικεφαλής κλιμακίου της ΥΠΕ  , συνεργατών Υγειονομικών και του προέδρου του ΕΚΑΒ) στο ΓΝΚ που έχει στηρίξει σθεναρά το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα .

Κατατέθηκαν οι θέσεις και προτάσεις του συλλόγου για :

1) τους  τρόπους ανάσχεσης του κύματος αμφισβήτησης,

2) της εφαρμογής των μέτρων ατομικής προστασίας ,

3) της άμεσης ανάγκης για ενίσχυση σε προσωπικό ( κυρίως παθολόγους και πνευμονολόγους ) ,

4) τη βέλτιστη διαχείρηση των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση  ( διακομιδές ) ,    

5) τους τρόπους συμμετοχής των ιδιωτών παρόχων υγείας

6) την ενίσχυση των δομών ΠΦΥ με προμήθεια και διενέργεια rapid test και  προνοσοκομειακού ακτινολογικού ελέγχου.

Επίσης ,

7) τέθηκε το ζήτημα της επίσημης και συστηματικής ενημέρωσης του αριθμού των νοσηλευόμενων / διασωληνωμένων / διακομισθέντων / θανόντων από τη νόσο COVID -19 σε τοπικό επίπεδο .

Το συμβούλιο κρίνει ότι παρά την καθυστέρηση της πραγματοποίησης της , η σύσκεψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε λήψη μέτρων ελάττωσης του επιδημιολογικού  φορτίου και σε βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν στο ΓΝΚ και στο Νομό Πιερίας γενικότερα .

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας