ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός | Πιερία ΩΡΑ μηδέν – Πρώτος νομός στην Ελλάδα σε κρούσματα το τελευταίο 7ήμερο ανά 100.000 κατοίκους

Κορωνοϊός | Πιερία ΩΡΑ μηδέν – Πρώτος νομός στην Ελλάδα σε κρούσματα το τελευταίο 7ήμερο ανά 100.000 κατοίκους
Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης 01/12/20
olympusmera.gr

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου Υγείας και των επιδημιολόγων φαίνεται να μπαίνει ο νομός Πιερίας, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή, αυξάνονται καθημερινά την ίδια ώρα που η κατάσταση στο νοσοκομείο Κατερίνης βρίσκεται εκτός ορίων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του olympusmera.gr εχθές νοσηλευόταν, στην κλινική COVID και στη ΜΕΘ, 113 Πιεριείς.

Στο πλαίσιο αυτό, αυτήν την ώρα (λίγο πριν το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου), στην Κατερίνη βρίσκεται εσπευσμένα – και μετά την απαίτηση για ενημέρωση και απαντήσεις σε καίρια ζητήματα – ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος επισκέπτεται το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και αναμένεται να έχει επαφές με γιατρούς, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και στελέχη του υγειονομικού τομέα στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, για το θέμα, δεν υπάρχει. Εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, κατά την διάρκεια της χθεσινής επίσημης ενημέρωσης, έκανε ειδική αναφορά στην Πιερία κάνοντας λόγο για επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή.
“Στην Πιερία το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα, αντί να σταθεροποιείται ή να μειώνεται, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές. Γι’ αυτό χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων η οποία είναι επιβεβλημένη και αναγκαία σε κάθε χωριό, κάθε πόλη και κάθε γωνία της Πιερίας”, ανέφεραι για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ καθημερινά – και μετά από στατιστική ανάλυση ιδιώτη (μιλάμε για τον λογαριασμό του twitter @Nyrros) – η Πιερία είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα στην Ελλάδα σε κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 7ήμερο ανά 100.000 κατοίκους. Μάλιστα παρατηρείται αυξητικός ρυθμός 20%, την ώρα που σε όλη την Ελλάδα παρατηρούνται πτωτικές τάσεις.

Υπενθυμίζεται πως στην Πιερία κατά το μήνα Νοέμβριο έχουν καταγραφεί 1791 κρούσματα κορωνοϊού

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας