ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν γίνεται Lockdown με ανοιχτές τις τράπεζες, τα ταχυδρομεία και τα σημεία είσπραξης λογαριασμών

Εικόνες συνωστισμού και σήμερα – 1η Δεκεμβρίου – το πρωί στο Κέντρο της Κατερίνης

Τα πραγματα είναι απλά, εμείς τα κάνουμε περίπλοκα. Μάλλον αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις.

Για ακόμη μία μέρα, από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες πολίτες “στήθηκαν” στις σειρές για να εξυπηρετηθούν στις τράπεζες και στα ταχυδρομεία. Οι περισσότεροι από αυτούς μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας.

Την ίδια ώρα που οι υπηρεσίες του δημοσίου και οι υπηρεσίες των δήμων εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο κατόπιν ραντεβού, οι τράπεζες, τα ταχυδρομεία και σημεία είσπραξης λογαριασμών παραμένουν ανοικτά χωρίς κανένα μέτρο να τηρείται (τουλάχιστον έξω από αυτά). Με τον τρόπο αυτό Lockdown δεν γίνεται.

Δεν μπορεί οι τράπεζες και τα σημεία είσπραξης να επιβάλλουν το δικό τους καθεστώς και να υπερβαίνουν την πολιτεία.

Εχθές η Κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και εκεί. Για να αποφεχθεί ο συνωστισμός. Δεν θα γίνει και κάτι εάν με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμιστούν οφειλές και δόσεις για να πάνε κάποιους μήνες πίσω. Δεν θα γίνει και κάτι εάν οι τράπεζες εξυπηρετούν μόνο με ραντεβού και αν οι ιδιωτικές εταιρείες εισπράξουν τα χρήματά τους μερικούς μήνες μετά. Δεν προέχει η δημόσια υγεία;
Κι αν κάτι από αυτά ισχύει πρέπει να το μάθει ο κόσμος με μια καμπάνια. Όπως αυτές που σωστά και συνεχώς μας “βομβαρδίζουν” για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων.

@ipapazacharias

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας