ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη | Επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση των οικείων για την κατάσταση της υγείας των ασθενών COVID-19 που νοσηλεύονται

Κατερίνη | Επιτακτική ανάγκη η ενημέρωση των οικείων για την κατάσταση της υγείας των ασθενών COVID-19 που νοσηλεύονται

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι ακραίες, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό βρίσκονται στα όριά τους λόγω του πλήθους των κρουσμάτων και της ανεξέλεγκτης πορείας της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες γνωστών και φίλων που ενημερώνονται κυριολεκτικά αφού καταλήξει ο νοσηλευόμενος συγγενής τους. Ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης δεν υπάρχει για την πορεία των ασθενών.

Οι οικείοι ξεροσταλιάζουν – στην κυριολεξία – πάνω από κάποιο τηλέφωνο και περιμένουν τον γνωστό του γνωστού, τον τραυματιοφορέα ή τον γνωστό του γιατρού, στην καλύτερη περίπτωση, να τους ενημερώσει.

Καθημερινά γίνονται γνωστές περιπτώσεις που παιδιά ψάχνουν τους γονείς τους – δια τηλεφώνου, διότι να τους δουν απαγορεύεται – και δεν τους βρίσκουν επί μέρες. Όπως και γεγονότα ενημέρωσης από τρίτους για καλυτέρευση της υγείας ασθενών και σε αρκετές περιπτώσεις, μετά από μερικές ημέρες η είδηση του θανάτου τους, συγκλονίζουν.    

Επιτακτική, επομένως, κρίνεται η ανάγκη ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση των οικείων για την κατάσταση της υγείας των ασθενών COVID-19 που νοσηλεύονται στην κλινική COVID και στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται από κοινωνικό λειτουργό ή κάποιον άλλον που γνωρίζει πως να μεταφέρει την κατάσταση.

@ipapazacharias

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας