ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθελοντική Ομάδα | Στη διάθεση των εργαζομένων οι αντι-covid στολές

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Καπνικού Σταθμού βρίσκονται οι στολές υψηλής προστασίας που αγοράστηκαν με χρηματικές προσφορές που συγκέντρωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Εθελοντική Ομάδα “με όλη μας την καρδιά θα είναι στη διάθεση των εργαζόμενων”.

Να θυμίσουμε ότι το κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας για συγκέντρωση χρημάτων προκάλεσε την παρέμβαση της 3ης ΥΠΕ επειδή μέσα σε αυτό αναφερόταν ότι το ΕΚΑΒ Πιερίας αρνήθηκε διακομιδή ασθενή με covid ενώ και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων χωρίς να αρνείται τον περιορισμένο αριθμό στολών διέψευσε κατηγορηματικά το περιστατικό. Δες το ρεπορτάζ εδώ.

Η ανακοίνωση της Εθελοντικής Ομάδας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των ημερών και δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην άκομψη παρέμβαση πολιτικών και υψηλά ιστάμενων διοικητικών προσώπων, σχετικά με το κάλεσμά της προς την τοπική κοινωνία, με στόχο την προμήθεια υλικών προστασίας για το ΕΚΑΒ της πόλης μας. Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη και μας γύρισε  πίσω στην εποχή του «λεφτά υπάρχουν».

Οι ανακοινώσεις της ΕΟΔνΠ βασίζονται σε αδιάσειστες μαρτυρίες ασθενών, εργαζομένων και της διοίκησης των υγειονομικών δομών στις οποίες προσέφερε τη βοήθειά της και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης αρχής. Οι απειλές κανενός δεν μπορούν να μας αγγίξουν! Ούτε βέβαια και τα άθλια δημοσιεύματα πως ο εθελοντισμός είναι ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δεν περίμενε την υγειονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα για να αισθανθεί την ανάγκη να στηρίξει το ΕΚΑΒ Κατερίνης. Αυτό το πράττει εδώ και πολλά χρόνια στηρίζοντας όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νομού Πιερίας και αυτό το γνωρίζουν όλοι στον τόπο μας και ειδικά οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές.

Για όσους προσπαθούν σήμερα να μας προσάψουν την κατηγορία πως φοβίζουμε και διχάζουμε την κοινωνία, παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο για να πληροφορηθούν όλοι πως το Νοσοκομείο της πόλης μας έχει δεχθεί δεκάδες φορές τη βοήθεια των πολιτών παραλαμβάνοντας από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης υλικά αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Υλικά που συγκεντρώνονταν πάντοτε μέσα από δημόσια καλέσματα για να καλύψουν τις ανάγκες του. Είναι πάντως η πρώτη φορά που δεχόμαστε και απειλές γι αυτό!

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τη στήριξη εκατοντάδων πολιτών, εξασφάλισε την προμήθεια 491 στολών υψηλής προστασίας, συνολικής αξίας 4.552,98 € οι οποίες θα παραδοθούν άμεσα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Επίσης, έχει δρομολογηθεί και μια 3η παραγγελία 300 επιπλέον στολών για λογαριασμό του συλλόγου Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας. Ετσι, δημιουργείται ένα σημαντικό απόθεμα για τον νομό μας που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης.

Ευχόμαστε να είναι αχρείαστες! Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι που οι διευθύνσεις των υγειονομικών υπηρεσιών του νομού μας γνωρίζουν τώρα που θα πρέπει να απευθυνθούν, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν  προβλήματα επάρκειας. Με όλη μας την καρδιά, θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων.

Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξη της συλλογικής αυτής προσπάθειας, προσφέροντας από το υστέρημά σας.

Η έκκληση για συγκέντρωση βοήθειας συνεχίζεται, γιατί τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας