ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Νέα μέτρα | Ενισχύονται οι έλεγχοι στη Βόρεια Ελλάδα – Κλείνουν τα χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Κορονοϊός - Νέα μέτρα | Κλείνουν τα χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή - Ενισχύονται οι έλεγχοι στη Βόρεια Ελλάδα
Φωτογραφία Αρχείου

Στο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στην Κρυσταλλοπήγη και στην εντατικοποίηση των ελέγχων στη Βόρεια Ελλάδα προχωρά η Ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να “συγκρατίσει” το δεύτερο κύμα της πανδημίας ειδικά σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Πιερία.

Στην ενήμερωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας άφησε, για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο για καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown στις 30 Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων είπε ότι κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρώτον αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από αύριο, στις 06.00 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα ενώ από τη Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί».

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι «αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Γι αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας».

@ipapazacharias

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας