ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ένα 24ωρο καλύφθηκαν οι έξτρα κλίνες στο νοσοκομείο Κατερίνης | Κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Αγγίζει τα όριά του το Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης όπου μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο καλύφθηκαν όλες οι επιπλέον κλίνες της ορθοπεδικής κλινικής που διατέθηκαν για να νοσηλεύουν περιστατικά covid.

Πλέον ο τρίτος όροφος του νοσοκομείου φιλοξενεί αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι ξεπερνούν τους 50, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατειλημμένα είναι και τα 7 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Καθημερινά είναι δεκάδες οι ασθενείς που περνούν την είσοδο του νοσοκομείου με συμπτώματα covid και υποβάλλονται σε τεστ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εκθετική διασπορά στην κοινότητα φαίνεται να έχει προσβάλλει σε μεγάλο ποσοστό και τις νεότερες ηλικίες.

Κρούσματα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Η κρισιμότητα της κατάστασης επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με αποτέλεσμα όσοι έχουν βρεθεί “θετικοί” να βρίσκονται σε αναγκαστική καραντίνα.

Συγκεκριμένα σε καραντίνα βρίσκονται έξι άτομα απο το νοσηλευτικό προσωπικό και μία γιατρός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νοσοκομείου που πιέζεται όχι μόνο εξαιτίας του όγκου των περιστατικών αλλά και λόγω της υποστελέχωσης.


About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα