ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία – Στις 12 οι ανακοινώσεις

Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Στις 12 οι ανακοινώσεις

Στην υλοποίηση της απόφασης να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας προχωρά η κυβέρνηση μετά από εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι ειδικοί χτες εξάντλησαν όλες τις προτάσεις και τα μοντέλα που είχαν προκειμένου να μην κλείσουν τελικά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ωστόσο η πίεση στις ΜΕΘ αλλά και η ανάγκη για μείωση της κυκλοφορίας είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο οριστικό «λουκέτο» σε όλη την επικράτεια.

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου δύο ώρες, ενώ δεν έλειψαν οι διαφωνίες, καθώς οι ειδικοί εξέτασαν εκτός από το καθολικό «λουκέτο» και το ενδεχόμενο να κλείσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και σε όσες περιοχές δείχνουν να έχουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο το επόμενο διάστημα.

Τελικά οι ειδικοί επέλεξαν την πιο δραστική και οριζόντια λύση.

Οι βασικοί λόγοι ήταν τρεις:

  • Η ανάγκη για μείωση της κυκλοφορίας και αύξηση της τηλεργασίας
  • Να μπει φρένο στη διασπορά του ιού μεταξύ των καθηγητών
  • Να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επιβαρυνθούν άλλο οι ΜΕΘ

Ουσιαστικά η επιτροπή έκρινε πως με το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων θα αυξηθεί η τηλεργασία, καθώς έτσι θα αναγκάζονται να δουλεύουν από το σπίτι και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι και θα λάβουν άδεια ειδικού σκοπού.

Έτσι ο συγχρωτισμός των γονέων έξω από τα σχολεία, αλλά και των δασκάλων στις αίθουσες θα σταματήσει.

Ειδικά το δεύτερο απασχόλησε ιδιαίτερα την επιτροπή, καθώς φαίνεται πως οι δάσκαλοι όχι μόνο κολλούσαν εύκολα τον ιό, αλλά και τον μετέδιδαν μεταξύ τους.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι που με καταγγελίες και επιστολές προς το υπουργείο έχουν ασκήσει πιέσεις στην υπουργό, ζητώντας της αυστηρότερα μέτρα στα σχολεία και κυρίως λιγότερα παιδιά στις τάξεις.

Έτσι αφενός οι πιέσεις των εκπαιδευτικών, αφετέρου η έξαρση της επιδημίας στην Βόρεια Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα επιστήμονες και κυβέρνηση να επιλέξουν μία πιο δραστική λύση.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα