ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστήριο της Κατερίνης «πέταξε» έξω από πλειστηριασμό Ιρλανδικό Fund που είχε βάλει στο μάτι τα ακίνητα Κατερινιώτη επιχειρηματία

Δικαστήριο της Κατερίνης «πέταξε» έξω από πλειστηριασμό Ιρλανδικό Fund που είχε βάλει στο μάτι τα ακίνητα Κατερινιώτη επιχειρηματία

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης με την αριθμ. 378/2020 απόφασή του που δημοσιεύθηκε χθες, δέχτηκε ότι ξένο fund με έδρα την Ιρλανδία και στο οποίο μεταβιβάστηκε η διαχείριση δανείου Ελληνικής Συστημικής Τράπεζας, δεν έχει τα δικαιώματα της δικαστικής επιδίωξης των απαιτήσεων.

Η δίκη αφορούσε πλειστηριασμό ακινήτων Κατερινιώτη επιχειρηματία, ο οποίος προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να σώσει την περιουσία του από το ξένο Ιρλανδικό fund.

Η δίκη έγινε στις 27 Οκτωβρίου του 2020 και η Πρόεδρος Πρωτοδικών εξέδωσε απόφαση μέσα σε λίγες μέρες, κάνοντας δεκτή την ένσταση ενεργητικής νομιμοποίησης του ξένου fund που κατέθεσε το δικηγορικό γραφείο Κατερίνης, Παπανικολάου.

Πρόκειται για μια νέα γενεά και νομικά τεκμηριωμένη νομολογιακή εξέλιξη η οποία αν γίνει αποδεκτή και από τα ανώτερα δικαστήρια, ίσως δώσει ανάσα στον κυκεώνα και τον φαύλο κύκλο των δανείων, τα οποία μεταβιβάστηκαν με 3% σε ξένα fund, τα οποία επιδιώκουν να εισπράξουν το 100% του δανείου, όχι μόνο από τους δανειολήπτες αλλά και από τους εγγυητές.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα